Es revelen els 10 finalistes de la categoria general de Clipmetratges

I es dona a conèixer el guanyador de la votació popular del Festival de Clipmetratges, categoria general

Se desvelan los 10 finalistas de la categoría general del XIII Festival de Clipmetrajes

El jurat nacional ja ha completat les seves votacions així que ja es coneixen els 10 vídeos de la XIII edició del Festival de Clipmetratges de la categoria general (participants majors de 18 anys) que passaran a la final, de la que la gala de lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 11 juny a les 11.30 hores al "Cine Palacio de la Prensa" de Madrid.

Els finalistes són:

Les ganes de canviar el món i fer-lo un lloc més just per a tots, sobretot per als que més sofreixen, han quedat demostrades una vegada més en aquesta edició del Festival de Clipmetratges –concurs de vídeos d'1 minut- que cada any convoca Mans Unides.

Aquesta XIII edició del Festival de Clipmetratges ha tingut com a lema "Posa el focus en els oblidats", i ha convidat als participants a reflexionar sobre la desigualtat, la fam i la pobresa; realitats constants que, agreujades per la pandèmia, s'enceben, cada vegada més, amb els invisibles del nostre món: els oblidats.

"Per això, s'ha pretès posar el focus en les persones que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat i que es tornen invisibles per la nostra indiferència", explica Miriam Pardo, responsable del Festival.

I és que amb el Festival hem convidat als participants a reflexionar, actuar i comprometre's amb la construcció d'una societat més justa i igualitària, on ningú es quedi enrere

Premis que deixen sense parla

Els premiats amb el 2n i el 3er lloc rebran fantàstics productes Canon i el guanyador del primer premi viatjarà a un país de Llatinoamèrica, al costat del realitzador de documentals Fernando Martín Llorente, per a conèixer alguns dels projectes que s'han posat en marxa amb el suport de Mans Unides i gravar el seu propi curtmetratge documental (aquí es poden veure els documentals realitzats pels anteriors guanyadors de la categoria general del Festival).

Coneix el jurat de la categoria general

El jurat de la categoria general d'aquesta edició de Clipmetratges ha estat compost, a més de per Fernando Martín Llorente, director de documentals i president del jurat del Festival, per Mireia Martínez, Responsable del Dte. d'Alfabetització Audiovisual de l'ECAM, Aritz Lekuona, Director de Màrqueting de l'ESCAC, Lucía Tello Díaz, Investigadora audiovisual, guionista i directora i per Janet Sánchez, Activista dels Drets Humans a Sucre (Bolívia).

Fotograma del vídeo ganador de la votación popular de la categoría general del Festival de Clipmetrajes

Clipmetratge gunayador de la votació popular

El que sí que es coneix ja és el clipmetratge més votat pel públic en la categoria general en aquesta XIII edició del Festival perquè les votacions populars es van tancar el passat 26 de maig. La peça guanyadora és Un mundo incompleto.

Amb aquest clipmetratge, la guanyadora, Angelica Dell’Oglio, posa el focus en els oblidats, convidant a completar el puzle del món amb peces tan importants com la de l'empatia. L'explica amb aquestes paraules:

Volem transmetre al públic la dualitat que pot haver-hi entre el puzle i una de les seves peces amb el món i un ésser humà. Vivim en un món, en el qual som una peça clau per a construir una cosa més gran. A vegades no ens adonem que aquesta dualitat és en realitat indispensable per a nosaltres, igual que els anomenats oblidats són, en realitat, una peça essencial per a completar el puzle de la humanitat. D'aquesta manera, podem realitzar el nostre món complet.

 

La guanyadora d'aquest premi rebrà, en la gala de lliurament de premis, una targeta regal de Mans Unides amb un import de 100€ perquè pugui millorar el seu equip audiovisual.

 

La XIII edició del Festival de Clipmetratges no hagués estat possible sense la col·laboració de Banc Santander, Canon, Fundación Reina Sofía, Fundación Parques Reunidos, Vorwaerts, Alsea, ESCAC, ECAM, DOCMA, LENS, Aulafilm, Cadena 100 i Cine Palacio de la Prensa de Madrid.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te