Dia del Dejuni Voluntari 2024 (9 de febrer)

Un gest de suport als 735 milions de persones que passen fam al món.

Manos Unidas ONG - Día del Ayuno Voluntario 2024 (9 de febrero)

Divendres que ve, 9 de febrer, Mans Unides convoca els espanyols a la jornada de Dejuni Voluntari. Una activitat amb què l'ONG de l'Església catòlica demana a la nostra societat un gest simbòlic de suport als 735 milions de persones que passen fam al món.

Cada segon divendres del mes de febrer, des de fa més de 60 anys, generacions d'espanyols han practicat el Dejuni Voluntari apuntant-se a aquest petit gest tan simbòlic com carregat de sentit: un cafè menys es pot transformar en material escolar per escolaritzar una nena; un menjar menys pot haver proporcionat llavors per a algun hort de dones... I la suma de totes les col·laboracions es veuen materialitzades en centenars de projectes de desenvolupament a desenes de països, als quals Mans Unides dóna suport cada any.

«Entenem que abstenir-se de menjar és un tipus de dejuni. Una manera de prendre consciència del patiment que pateixen diàriament milions de persones al món que dejunen involuntàriament perquè no tenen aliments per menjar; som conscients que és un petit apropament al seu dolor perquè només és un dia», explica Cristina Urrutia, del Departament de Parròquies de Mans Unides.

Per a Urrutia, aquest dejuni que convoca Mans Unides, és una manera d'«alliberar-nos de les esclavituds de l'egoisme, de la indiferència, de l'orgull, de la malaltia del consum desmesurat, del mòbil, de la televisió o de l'ordinador. Un gest que ens ajuda a acostar-nos al patiment dels altres».

La capacitat de les persones per posar-se al lloc de l'altre, de veure la vida a través dels seus ulls, i de sentir allò que l'altra persona està sentint «ens apropa més Jesús», assegura Urrutia.

El Dejuni Voluntari s'engloba en les activitats de presentació de la Campanya Anual de l'ONG —que, el 2024, treballarà per la justícia climàtica sota el lema «L'Efecte Ésser Humà»—, i que culminen el diumenge 11 de febrer amb la Jornada Nacional de Mans Unides, en què el recaptat a la col·lecta de totes les parròquies d'Espanya es destina a les finalitats de l'ONG: la tasca d'Educació per al Desenvolupament i el finançament de projectes a Amèrica, Àsia i Àfrica.

L'Hora de la Fam

Juntament amb els «Sopars de la Fam» i el Dejuni Voluntari, oferim «L'Hora de la Fam», convidant a prendre consciència de «L'Efecte Ésser Humà», l'única espècie capaç de canviar el planeta. És un temps de reflexió i oració que ens crida a la conversió.

A «L'Hora de la Fam», cada persona, família o grup atura la seva activitat quotidiana per centrar la seva ment i el seu cor a prendre consciència de l'immens drama que significa la desigualtat per a milions de persones.

Qüestació digital 2024

El diumenge 11 de febrer arrenca la qüestació digital de Mans Unides, amb la qual tots podem posar el nostre granet de sorra per col·laborar amb la Campanya 2024 («L'Efecte Ésser Humà»).

POTS FER LA TEVA COL·LABORACIÓ AQUÍ!

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te