Dia Internacional del Llegat Solidari 2020

Testament Solidari: un gest senzill que canvia la vida de milers de persones

Vídeo de Mans Unides sobre el Testament Solidari
  • Deixar un llegat en el testament és un gest senzill, econòmic i reversible que canvia la vida de qui més ho necessita i que cada vegada realitzen més persones al nostre país.

  • En 2019, Mans Unides va obtenir per aquest concepte més de cinc milions d'euros.

  • Per a donar resposta a totes els possibles dubtes dels testadors, l'ONG estrena un apartat en la seva pàgina web: mansunides.org.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llegat Solidari, que tindrà lloc aquest proper diumenge -13 de setembre-, Mans Unides vol fer una crida a la col·laboració i recordar que les herències i llegats solidaris són un important instrument per a contribuir a fer realitat un món millor i més just per a tots.

Dia Internacional del Llegat Solidari 2020 (Foto de Colombia de María Jose Pérez de Mans Unides)

“Amb el testament solidari es pot continuar mantenint viu l'esforç que tantes persones compromeses fan en vida per aconseguir un món millor” explica Alberto Mora, responsable d'Herències i Llegats de l'ONG. “Aquest gest de donar part de l'herència a una organització com a Mans Unides, és una manera d'oferir una vida millor a les futures generacions; una manera de continuar col·laborant amb els més necessitats” afirma Mora.

“Es tracta d'un acte senzill, econòmic i reversible, que respecta els drets dels hereus legítims i que, dia a dia, està adquirint major importància al nostre país. La societat espanyola, com prèviament ja ha ocorregut en altres països, ha començat a veure que, atorgar testament solidari, és un gest necessari per a poder continuar treballant al costat dels més empobrits i prova d'això és l'increment que, en els últims anys, les entitats sense ànim de lucre han experimentat per aquest concepte” prossegueix Mora.

Un 12% de la recaptació de 2019

La seva pertinença a l'Església, la seva experiència de sis dècades de treball en gairebé 60 països, la seva missió i els seus valors, així com la seva serietat, rigor i transparència, han permès que Mans Unides sigui, des de fa molts anys, una de les principals entitats receptores d'herències i llegats a Espanya.

L'any 2019, l'ONG va obtenir per aquest concepte 5.157.018 €; un 12 per cent del total dels seus ingressos de l'any, la qual cosa li ha permès finançar diversos projectes en tots els sectors en els quals treballa.

Madrid, Bilbao, Barcelona, Salamanca i Oviedo són les ciutats de les quals Mans Unides ha rebut la major part dels seus ingressos per herències i llegats.

Dia Internacional del Llegat Solidari 2020 (Foto de Cambodja de Marta Carreño de Mans Unides)“Algunes de les persones que ens inclouen en el seu testament expressen la seva voluntat de dedicar la seva aportació a causes concretes com l'educació, la infància, el treball amb dones o la protecció del medi ambient, mentre que uns altres prefereixen destinar la seva aportació als fins de l'organització, perquè es destinin a la lluita contra la fam en el món”, informa Mora.

“L'important és que, en tots dos casos, aquesta donació permetrà que milers de persones puguin veure millorades les seves condicions de vida perquè, gràcies al compromís i solidaritat dels testadors, que perdurarà més enllà de la vida, continuaran ajudant Mans Unides a transformar el món i a portar esperança i un futur millor als més empobrits del planeta. Sabem que és possible acabar amb la fam i la pobresa i sabem també que es necessita de la participació de tots per a aconseguir-ho… Potser no és avui ni demà, però a les nostres mans està aconseguir-ho” conclou el responsable d'Herències i Llegats de l'ONG.

El cas de Josep: Solidaritat que perdura en el temps

Josep, que va col·laborar durant molts anys amb Mans Unides, va decidir deixar un important llegat en el seu testament perquè “Mans Unides el destinés pel més convenient”. La vida de Josep sempre va estar orientada a ajudar als altres. Ara, gràcies a la seva generositat, poden dur-se a terme diferents projectes, com la construcció d'una escola en un barri molt humil d'una ciutat d'Angola.

Josep sempre va considerar que la millor ajuda és donar les eines, ensenyar a treballar, perquè les persones puguin lluitar amb els seus propis mitjans pel seu futur, la qual cosa no podria coincidir més amb la vocació de Mans Unides a la seva actuació envers els altres”.

Dia Internacional del Llegat Solidari 2020 (Foto de El Salvador de Javier Mármol de Mans Unides)

Aquest és només un dels múltiples motius pels quals persones anònimes, afins a Mans Unides i compromeses a construir un món millor, decideixen deixar part de la seva herència o un llegat a l'organització. “Aquest llegat solidari permetrà que perduri en el temps la solidaritat de persones com Josep, la petjada de generositat de les quals continuarà ajudant més enllà de la seva vida”, apunta Mora.

Com fer un llegat solidari?
En la nostra web, https://www.mansunides.org/herencies-llegats-mans-unides, es troba tota la informació per a fer un llegat solidari i donem resposta a preguntes com: Què és un llegat solidari?, Per què és important fer testament? Quins són els passos a seguir? Per què Mans Unides? Quina diferència hi ha entre llegat i testament solidari?

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te