«Treballar per no deixar ningú enrere» (Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2020)

Col·laborem en la integració de nens amb discapacitat a Madagascar.

«Treballar per no deixar ningú enrere» (Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2020). Foto: Mans Unides/Madagascar/

Segons Nacions Unides, una de cada set persones del món pateix algun tipus de discapacitat i el 80 per cent d'aquestes persones viuen en països en vies de desenvolupament. En aquests països, les condicions econòmiques i socials incrementen els problemes de marginació i discriminació que pateix aquest col·lectiu que constitueix «la minoria més àmplia del món». T'ho expliquem en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2020.

Les tradicions, els costums i, fonamentalment la ignorància, sumades a la manca de serveis i de recursos per defensar els seus drets, provoquen que les persones amb algun tipus de discapacitat tinguin menys oportunitats econòmiques, pitjor accés a l'educació i taxes de pobresa més altes.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2020. Foto: Mans Unids/Madagascar/

VULL COL·LABORAR EN PROJECTES COM AQUEST

Acompanyant persones amb discapacitat

Acompanyar, donar suport i dotar d'oportunitats a la «minoria més àmplia del món» és, també, objectiu dels projectes de Mans Unides. A la ciutat de Tsiroanomandidy, situada a l'oest d'Antananarivo, la capital de Madagascar, els desastres climàtics, el maltractament al planeta i l'acció de grups de bandits que campen al seu aire són la causa que un alt percentatge de la població visqui en la pobresa. I, enmig de tantes mancances, un dels col·lectius més perjudicats són els nens de 3 a 15 anys que presenten algun tipus de discapacitat física.

A Tsiroanomandidy es troba la residència «Buen Remedio», gestionada per l'ONG malgaix FAMI i dirigida pel sacerdot trinitari espanyol Julián Cadenas, i amb la qual col·labora Mans Unides. Aquesta residència és el lloc on cada any al voltant de 100 nens amb diferents discapacitats físiques reben el suport sanitari i educatiu que els permetrà avançar cap al futur.

Amb el treball, l'esforç i la dedicació de personal de centre i dels mateixos nens, els petits poden recuperar-se totalment o parcialment de la seva discapacitat, a més aconseguir un nivell d'educació bàsica per integrar millor en el sistema educatiu i en la societat.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2020. Foto: Mans Unides/Madagascar/El suport d'algunes institucions com la Fundació Pelayo fa possible que Mans Unides contribueixi a fer que aquests petits no es quedin enrere, facilitant la construcció d'una sala de rehabilitació i de dues aules per a les classes, amb el seu equipament i amb els lavabos necessaris.

Colabora con Manos Unidas

Dona

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te