Dia Internacional del Testament Solidari 2023 (13 de setembre)

Els testaments solidaris es consoliden com una font d'ingressos important a les ONG

Mans Unides anuncia que va recaptar un total d'11.420.476 euros durant l'any 2022 gràcies als testaments solidaris generosos. Aquest senzill gest, però de gran abast, ha demostrat ser una font vital d'ingressos per a l'organització, destinada a impulsar projectes humanitaris en comunitats necessitades.


Burkina Faso. Imatge: Javier Mármol / Mans Unides.

Alberto Mora, responsable d'Herències i Llegats a Mans Unides, es mostra satisfet amb el creixement sostingut que va experimentar el programa durant el 2022: «Hem aconseguit recaptar un total d'11.420.476 euros destinats a impulsar projectes solidaris en comunitats desafavorides. Aquesta suma representa un increment significatiu en comparació amb anys anteriors, reflectint el compromís sostingut dels nostres donants a donar suport a la nostra missió humanitària».

Durant l'any 2022, el programa d'Herències i Llegats de Mans Unides va gestionar un total de 171 expedients de testamentaria a 45 de les seves 72 delegacions a nivell nacional. Aquesta xifra demostra el creixent interès de les persones per conèixer i participar al programa, i ha tingut un impacte significatiu en la vida de milers de persones que més ho necessiten.
 

Els ingressos generats pel programa d'Herències i Llegats el 2022 van representar un 23,2 % del total d'ingressos obtinguts per Mans Unides, consolidant-lo com la segona font més gran de finançament després de les contribucions realitzades per socis i donants. Aquest fet ressalta la importància creixent que ha adquirit aquesta forma de col·laboració solidària dins de lorganització.


Imatge: Dare / Mans Unides-India.

«A més -tal com afirma Mora- és destacable que, com ja passa des d'exercicis anteriors, un nombre molt important de persones que ens deixen testament no són sòcies de Mans Unides. Aquesta dada evidencia la confiança que la nostra tasca genera a la societat i demostra que les persones identifiquen la nostra missió i visió, així com la transparència i eficàcia de la nostra trajectòria».

Alberto Mora expressa el seu agraïment a tots aquells que han decidit llegar un futur més just i solidari: «El compromís i la solidaritat dels nostres donants són el motor que impulsa la nostra feina i ens inspira a continuar construint un món millor per a tothom. En el futur, esperem continuar enfortint els nostres llaços amb la societat per aconseguir un impacte encara més gran en la lluita contra la pobresa i la desigualtat».
 

El compromís d'una família de Vitòria possibilita l'accés a l'aigua potable i el sanejament de tota una localitat boliviana

Gràcies a la generositat d'una família de Vitòria, que va deixar un testament a favor de Mans Unides, s'ha pogut finançar un sistema d'aigua potable i sanejament vital per a la comunitat de Cochabamba Baja (Bolívia). Es tracta d'una fita significativa en la lluita per l'accés a l'aigua potable i el sanejament en aquesta localitat, ubicada en una regió que històricament ha vist com les inversions en infraestructures bàsiques eren relegades a favor de les grans ciutats.
 


Sistema de proveïment d'aigua potable.| Imatge: Mans Unides.


Cochabamba Baja - Imagen: Manos Unidas.

Aquest projecte ha brindat a Cochabamba Baja un sistema dʻaigua potable complet, incloent connexions domiciliàries i banys ecològics sostenibles. Com a resultat directe d'aquesta iniciativa, les dones, nens i nenes de Cochabamba Baja ara compten amb accés a aigua potable a casa seva, alliberant-los de la pesada càrrega de portar aigua des de fonts llunyanes i brindant-los més temps lliure per a altres activitats essencials. A més, la població ha enfortit les pràctiques saludables d'higiene i cura del medi ambient a través d'activitats de sensibilització.

El missatge d'orgull i satisfacció d'aquesta família de Vitòria, que a més de participar en aquest projecte, ho va fer també en un altre de construccions educatives a Utange (Kenya) , és un testimoni que el testament solidari és una oportunitat per a tothom, independentment del poder monetari, per deixar una empremta significativa al món i fer-ho un lloc millor per a les generacions futures.
 


Grup local de la Cochabamba Baja | Imatge: Mans Unides.


Nena india. | Imatge: Lourdes Terrasa/Mans Unides.

«El Dia Internacional del Testament Solidari 2023 és una ocasió per reflexionar sobre com aquesta eina pot transformar vides i comunitats, permetent a les persones contribuir a una societat més justa i equitativa mitjançant un llegat inspirador i perdurable en el temps. Mans Unides convida a tothom a conèixer més sobre aquesta forma de col · laboració visitant la seva web. Junts podem marcar la diferència», conclou Mora .

Mans Unides forma part, juntament amb 22 organitzacions més, de la Plataforma HazTestamentoSolidario.org, l'objectiu de la qual és conscienciar la ciutadania espanyola sobre la importància de fer testament i informar sobre la possibilitat de deixar un llegat de solidaritat a una organització sense ànim de lucre.

 

 

En aquest apartat de la web es troba tota la informació per fer un testament solidari i donem resposta a preguntes com ara: Què és un testament solidari? Per què és important fer testament? Quins són els passos que cal seguir? Per què Mans Unides? Quina diferència hi ha entre llegat i testament solidari?

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te