Dia Mundial de la Ràdio 2023

La ràdio és clau per a una comunicació lliure i un món connectat. 

Día de la ràdio 2023

Els mitjans de comunicació són un element fonamental dins de qualsevol societat, ja que són els encarregats fonamentals de transmetre informació. Dins d'ells, la ràdio té un gran valor essencial.

Mans Unides sap la força que té aquest mitjà i per això realitzem a diferents països del Sud projectes que el fomenten i el refermen a les comunitats locals on es desenvolupa. De la mà dels socis locals, intentem que els participants construeixin programes radiofònics que siguin espais segurs on puguin expressar-se lliurement, sense por de represàlies polítiques.

L'àrea d'acció d'aquest tipus de projectes se centra a Moçambic, Veneçuela i Equador. 

María Nieto és responsable de projectes de Mans Unides a Moçambic, un dels països més pobres del món on, des de l'any 2017, hi ha una guerra –no coneguda per a la majoria- que ha provocat milers de morts i desplaçaments de més de 800.000 persones . El conflicte es desenvolupa a la província del nord de Cabo Delgado, fronterera amb Nampula, on es localitza la ciutat de Nacala, seu de l'emissora local Radio Watana, que porta quinze anys en actiu.

Hi treballen 52 homes i dones joves de parla makua, produint programes que giren al voltant de temes sanitaris, educatius, d'entreteniment i d'actualitat local. La seva intenció és transmetre informació que sigui d'ajuda per a la vida pràctica dels seus oients, la majoria dels quals no han rebut cap tipus d'educació.


Ràdio Watana, Nacala, fotografia de Marta Carreño

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te