Dia Mundial de la Salut 2021 (7 d'abril)

Mans Unides reforça el seu treball en l'àmbit sanitari enfront del coronavirus.

 Dia Mundial de la Salut 2021 (Moçambic - Javier Mármol - Mans Unides)

A pesar que l'article 25 de la «Declaració Universal dels Drets Humans» designa el dret a la salut com a essencial, el seu compliment està lluny d'aquesta universalitat.

El fet que tot el planeta s'estigui enfrontant alhora al mateix problema no ha aconseguit unir a tots com un sol món, sinó més aviat al contrari. Les diferències existents s'han fet encara més grans. Mentre el món occidental i zones com la Xina han pogut recórrer al confinament domiciliari per a combatre l'expansió i contagis per coronavirus, altres regions d'Àsia, Llatinoamèrica o Àfrica han hagut de triar entre morir de coronavirus o de fam.

Tal com afirma l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta situació no és nova, perquè altres malalties transmissibles i potencialment mortals, com la malària, la sida, la tuberculosi i l'ébola han afectat i continuen afectant en major número a la població més pobra del planeta.

Jóvenes del Centro Gabriel Taborin asistend a una clase práctica de enfermería (Filipinas - Javier Mármol - Manos Unidas)

La campanya 62 de Mans Unides, el lema de les quals és «Contagia solidaritat per a acabar amb la fam», advoca per posar el focus en com la pandèmia del coronavirus està afectant greument les poblacions més vulnerables del planeta.

Segons el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), el nombre de persones que sofreixen pobresa multidimensional podria disparar-se a gairebé 2.000 milions de persones a causa del coronavirus, xifra que rondava els 1.300 milions a inicis de 2020.

Per a intentar lluitar contra aquesta injustícia sanitària, Mans Unides dedica des de sempre una part important del seu treball a donar suport a projectes de l'àmbit de la salut a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

En l'últim any auditat, 2019, la nostra ONG va donar suport a 73 projectes de salut, els quals van beneficiar a gairebé 700.000 persones. Per a aquest propòsit, la nostra entitat va aportar prop de 4.500.000 euros.

Des de la seva fundació el 7 d'abril de 1948, l'OMS commemora cada any el «Dia Mundial de la Salut» en aquesta data.

Mans Unides enfront el coronavirus

Tan pronto se declaró pandemia del coronavirus, centramos rápidamente nuestros esfuerzos en impulsar proyectos de emergencia para combatir el avance del virus en los territorios más desprotegidos y vulnerables del mundo.

Con el imprescindible apoyo de nuestros socios locales, hemos llevado a cabo 136 proyectos de lucha contra el coronavirus en el último año. Estos se distribuyen de forma casi equitativa entre los 3 territorios en los que actuamos: 47 proyectos han sido en 

Tan aviat es va declarar pandèmia del coronavirus, centrem ràpidament els nostres esforços a impulsar projectes d'emergència per a combatre l'avanç del virus en els territoris més desprotegits i vulnerables del món.

Amb l'imprescindible suport dels nostres socis locals, hem dut a terme 136 projectes de lluita contra el coronavirus en l'últim any. Aquests es distribueixen de forma gairebé equitativa entre els 3 territoris en els quals actuem: 47 projectes han estat a l'Àfrica, 44 a Amèrica Llatina i 45 a Àsia.

Totes aquestes accions han aconseguit millorar la vida i la salut de gairebé 1.300 milions de persones. L'import invertit ha estat de 3'4 milions d'euros.

Encara que els objectius han estat diferents, tots els projectes aprovats han tingut la lluita contra el coronavirus com a eix principal: en alguns hem enviat ajuda alimentària d'emergència per a aquells confinats que no podien sortir, mentre en uns altres hem realitzat una labor de prevenció i conscienciació entre la població local sobre els riscos del coronavirus.
 

Entra aquí PER A CONÈIXER EL NOSTRE ESPECIAL de «Mans UnidEs ENFRONT El coronavirus»

Experiències de primera mà contra el coronavirus

Des del primer moment, l'ONG de l'Església catòlica va contactar directament amb els seus socis locals, ulls i mans en el terreny, especialment en situacions tan complicades com la plantejada pel coronavirus.

Gràcies a aquesta comunicació i col·laboració constant, hem pogut plasmar en vídeo alguns dels testimoniatges directes de les persones que han ajudat a tirar endavant els projectes de Mans Unides contra el coronavirus.

De manera directa i emotiva, els nostres socis locals i alguns beneficiaris compten a cambra com els projectes de la nostra entitat han servit per a posar un gra de sorra en la dura lluita contra l'avanç de la COVID-19.

Des de Kenya (Àfrica), el doctor Gianfranco Morino, coordinador de l'hospital Ruaraka Uhai Neema, va agrair l'ajuda de la nostra ONG quan el coronavirus va començar a acarnissar-se amb els habitants dels slum.

A Chiapas (Mèxic), col·laborem amb l'hospital Sant Carles de Altamirano en l'atenció a la població indígena, indefensa enfront de la COVID-19.

Finalment, un del nostre socis locals a l'Índia, el pare Rolvin D'Mello, va explicar com la col·laboració amb Mans Unides va fer possible l'atenció de les poblacions més vulnerables del districte de Palghar.

Si en aquest «Dia Mundial de la Salut» vols veure més vídeos de la nostra lluita contra el coronavirus, t'esperem en el nostre canal de YouTube.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te