Mans Unides dona 25.000 euros a Càritas Espanya per ajudar Ucraïna

Fent-se ressò de la preocupació de socis i donants.

Foto: Caritas Ucrania

La Comissió Permanent de Mans Unides, un dels seus òrgans de govern, va decidir ahir, nou de març, fer una donació de 25.000 euros a Càritas Espanya perquè es destini a les necessitats més urgents derivades de la guerra a Ucraïna, que va començar ja fa dues setmanes.

Des del passat dia 24 de febrer, quan Rússia va decidir envair Ucraïna i començar amb la seva escalada de violència, aquestes necessitats s'han anat incrementant a la població que fuig del conflicte, i els socis i donants de Mans Unides no han deixat de manifestar la seva preocupació a l'organització.

Per aquesta raó, i perquè cap tragèdia humana ens és aliena ni indiferent, Mans Unides ja ha fet efectiva la donació de 25.000 euros als fons de Càritas Espanya perquè, en coordinació amb Càritas Ucraïna, serveixin per pal·liar el patiment de les víctimes d'aquest conflicte: morts, ferits, desplaçats, refugiats... persones, en definitiva, que han vist canviar les seves vides de forma dramàtica per decisions polítiques de les quals no en tenen culpa.

Foto: Reuters

En conversa telefònica, Clara Pardo, presidenta de Mans Unides, comunicava ahir a Manuel Bretón, president de Càritas Espanya, la decisió presa, que va ser rebuda "amb agraïment i emoció, com a organitzacions germanes que som, la preocupació comuna de les quals no és altra que el benestar de tots els éssers humans del planeta", ha comentat Pardo.

En aquest sentit, Mans Unides va voler recordar també que, juntament amb Ucraïna, el món viu actualment altres conflictes que fa dècades que provoquen mort i patiment. Per elles, per les víctimes de les guerres i conflictes oblidats, continuarem treballant dia a dia a països com Etiòpia, Iemen, Haití o Myanmar.

Nota: com ja expressem en informacions anteriors, remetem a tot aquell que vulgui col·laborar amb Ucraïna que ho faci a través de Càritas, que disposa de la logística adequada, que té activades campanyes d'emergència i que ja hi està treballant per ajudar els afectats.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te