Dia dels Drets Humans 2021

Finalitzem el pla de treball triennal «Promovent els drets amb fets».

Derechos Humanos 2021 - Manos Unidas - Camerún - Foto Victoria Braquehais

En 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans; un document històric que proclama els drets inalienables de totes les persones, amb independència de la seva religió, sexe, idioma, origen o qualsevol altra condició.

En Mans Unides lluitem contra la fam i pel dret a l'alimentació com a pas imprescindible per a un desenvolupament humà integral, inclusiu i sostenible, centrat en les persones i per a totes les persones. El dret a l'alimentació no és un dret a ser alimentat, sinó principalment el dret a alimentar-se en condicions dignes.

La nostra labor implica, asismismo, reconèixer que el dret a l'alimentació que impulsa la lluita contra la fam no és un dret aïllat, sinó vinculat i dependent d'altres drets com el dret a l'aigua, a la terra, a l'educació, a la salut, al treball, al desenvolupament, etc.
 

VeUrE especial web

Derechos Humanos 2021 - Filipinas - Foto Javier Mármol Manos UnidasPer tot això, fem costat a les poblacions més empobrides perquè transformin la injusta situació en la qual viuen, i ho fem a través de projectes de desenvolupament que executem al costat d'organitzacions locals i les pròpies comunitats del Sud.

Plantegem aquests projectes des d'un «enfocament de drets», és a dir, des de la convicció que les persones més vulnerables són persones «titulars de drets» que estan disposades a sortir per si mateixes de la seva situació, amb la solidaritat activa dels altres, i que estan capacitades per a exigir als seus Estats polítiques més justes i igualitàries.

En el marc del Dia dels Drets Humans de 2021, i aprofitant que Mans Unides finalitza en aquests dies el seu pla de treball triennal «Promovent els drets amb fets», hem elaborat un especial web que conté cinc vídeos dedicats a alguns dels drets humans més decisius per a les comunitats amb les quals treballem.

VeURE especial web

Els vídeos que podràs veure en l'especial –realitzats en el marc d'un projecte de sensibilització cofinançat per Mans Unides i l'Agència Catalana de Cooperació  i executat per la delegació de Mans Unides Barcelona–, ofereixen el testimoniatge de socis locals de l'organització, col·laboradors i experts, amb l'objectiu de facilitar el debat i la presa de consciència sobre la vulneració dels drets humans i sobre la necessitat de passar a l'acció per a defensar-los.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te