L'educació, una altra víctima del conflicte al Camerun

Els enfrontaments han obligat a tancar escoles i col·legis.

Minut de silenci al Camerun

Avui ha estat un dia trist a les escoles del Camerun. A les deu del matí, i seguint l'ordre del Ministre d'educació, a tots els centres educatius de país africà s'ha guardat un minut de silenci pels nens assassinats el divendres a l'aula del seu col·legi, localitzat a la zona anglòfona del país, concretament a la ciutat de Kumba.

Aquests nens, amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys, han estat les últimes víctimes d'un conflicte, que des de 2016, ha causat ja milers de morts i el desplaçament intern de més de mig milió de persones, mentre que desenes de milers s'han refugiat a la veïna Nigèria.

A més, els enfrontaments han obligat a tancar escoles i col·legis, deixant sense classes a prop de 800.000 nens. «Ha sigut molt dur. Tants anys sense poder portar els nens a l'escola amb regularitat i ara que les autoritats pensaven que les coses estaven millorant i havien convençut els pares perquè portessin els nens a classe ... mira el què ha passat», asseguren a Mans Unides des del Camerun.

Privats del dret a estudiar

«El que va començar el 2016 amb una sèrie de vagues pacífiques d'advocats i mestres s'ha convertit en un conflicte armat amb un grau notable de destrucció tant de vides humanes com de propietats», ens informen des del Camerun. Durant aquest període, les escoles han estat interrompudes i tancades. L'estabilitat econòmica s'ha vist molt afectada i moltes persones s'han convertit en desplaçats interns a causa dels saquejos i incendis regulars de les seves cases.

Des de 2018, Mans Unides ha posat en marxa projectes per donar suport a moltes d'aquestes persones que han hagut de deixar tot enrere fugint de la violència. Aquestes iniciatives han estat, majoritàriament, projectes d'assistència humanitària tendents a proporcionar a la població, productes bàsics per a poder fa front al dia a dia.

A més, Mans Unides ha donat suport a projectes educatius perquè els nens desplaçats interns, privats de l'educació pel tancament de les escoles de les localitats més afectades pel conflicte, poguessin fer realitat el seu dret a estudiar. Un dret bàsic a què no es pot obligar a renunciar a ningú.

Atacar les escoles, els estudiants i els nens és atacar tot el país, el seu present i el seu futur.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te