Un darrer gran acte de generositat

El pintor salmantí Evaristo Muñoz llega a Mans Unides més de 500 obres després de la seva mort.

El pintor salmantí Evaristo Muñoz llega a Mans Unides més de 500 obres després de la seva mort.

A finals del 2022, Mans Unides va rebre el llegat solidari del pintor salmantí Evaristo Muñoz, que va nomenar hereva universal la nostra ONG.

Aquest artista contemporani va centrar la majoria de les seves obres en espiritualitat i transcendència i va tractar temes rellevants i poc habituals amb un estil molt propi.

Gran part del patrimoni artístic donat pel creador ja s'ha exposat a les mostres «Fantasia, figura i formes», celebrades a Salamanca i Béjar amb l'objectiu de recaptar fons per a la nostra entitat.

El pintor salmantino Evaristo Muñoz lega a Manos Unidas más de 500 obras tras su fallecimiento.

Evaristo Muñoz va utilitzar l'anomenat Testament Solidari que consisteix a deixar una part del teu patrimoni o bé en propietat a una Organització No Governamental (ONG), en aquest cas a Mans Unides amb l'objectiu de continuar donant suport als més vulnerables més enllà de la seva vida.

A partir d'aquest tipus d'ajuts, les ONG poden finançar projectes que altrament podrien no disposar de fons suficients per dur-se a terme. Aquestes iniciatives tenen la capacitat d'arribar a comunitats oblidades i proporcionar els recursos necessaris per millorar les seves condicions de vida.
 

Atorgar testament dóna l'oportunitat de fer-ne un testament solidari, incorporant entitats com Mans Unides entre els seus beneficiaris o cohereus sense perjudicar en cap cas els hereus legítims.

El pintor salmantino Evaristo Muñoz lega a Manos Unidas más de 500 obras tras su fallecimiento.

«Amb un testament o llegat solidari no només es continua protegint els éssers estimats sinó que s'aconsegueix que la solidaritat del testador transcendeixi la seva vida», explica Alberto Mora, responsable d'Herències i Llegats a Mans Unides.

«Aconseguim que els nostres desitjos es continuïn complint fins i tot després de la nostra mort. En fer-ho, podem contribuir a un món més just i equitatiu per a tothom, on les oportunitats siguin més igualitàries i les necessitats bàsiques siguin satisfetes per a tothom, especialment per a aquells que pitjor ho passen i que no tenen cap responsabilitat en haver nascut en un entorn desafavorit», afegeix Alberto Mora.

 

El testament i el llegat solidari és una manera de mantenir viu l'esforç de moltes persones compromeses per aconseguir un món millor.

Què és un testament solidari? Per què és important fer testament? Quins són els passos que cal seguir? Per què Mans Unides? Quina diferència hi ha entre llegat i testament solidari? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals donem resposta en aquest apartat de la web on tractem de resoldre d'una manera clara i concisa els dubtes dels testadors quan es plantegen deixar una part de la seva herència a una ONG com la nostra.
 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te