Uns 811 milions de persones passen fam al món

La pandèmia ha fet que la fam torni a augmentar. Ens ho explica la FAO.

El hambre en le mundo vuelva a aumentar. Foto: Manos Unidas en India

L'últim "Estat de la seguretat alimentària i la nutrició en el món" ha confirmat el que ja tots sabíem: la pandèmia de coronavirus ha fet augmentar en 118 milions el nombre de persones que passen fam al món.

La fam al món torna a augmentar. Foto: Mans Unides / Javier Mármol

Segons l'informe elaborat conjuntament per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) i altres organismes com el Programa Mundial d'Aliments (PMA) i UNICEF, el nombre de persones subalimentades ronda ja els 811 milions.

Una de cada deu persones al món està subalimentada.

Àfrica, el continent més afectat

La fam al món torna a augmentar. Foto: Mans Unides / Javier Mármol

Els autors de l'informe assenyalen que existeixen desigualtats regionals "persistents i preocupants" que porten al fet que Àfrica sigui el continent més perjudicat. Així, segons les dades recollides per elaborar l'informe, l'any 2020 "una de cada cinc persones (el 21% de la població) enfrontava fam a l'Àfrica. Més del doble de la proporció de qualsevol altra regió".

Àsia acull a més de la meitat de les persones desnodrides en 2020 (418 milions), Àfrica a 282 milions, mentre a Amèrica Llatina i el Carib hi havia 60 milions de famolencs. A Amèrica del Nord i Europa, tot i que la xifra no és significativa, la fam va augmentar per primera vegada des que es va començar a mesurar el 2014.

Una de les causes principals de l'augment del nombre de persones subalimentades radica, segons la FAO, en el preu dels aliments saludables, inabastables per a un elevat percentatge de la població mundial.

Entre les poblacions més afectades per la desnutrició destaquen els nens menors de cinc anys. Es calcula que 149.200.000 de nens i nenes (el 22%) van patir retard del creixement en 2020. Un 37% d'aquests petits viu a l'Àsia central i meridional i un altre 37% a l'Àfrica subsahariana.

Estratègia per acabar amb la fam al món

La fam al món torna a augmentar. Foto: Mans Unides / Javier MármolContinua llegint la notícia sencera

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te