Comença la XII edició del Festival de Clipmetratges

Soto el lema “Combat el virus de la desigualtat” defensarà el Dret a la Salut.

 

Vídeo del lanzamiento del Concurso de Clipmetrajes 2020-2021

El 15 d'octubre es posa en marxa la XII edició del Festival de Clipmetratges que, amb el lema “Combat el virus de la desigualtat”, convida a reflexionar sobre el Dret a la Salut que, teòricament, empara a tots els éssers humans, encara que una pandèmia com la que estem vivint a tot el món, ens demostra que, l'accés a la sanitat adequada no deixa de ser una quimera per a un elevadíssim percentatge de la població.

Festival de Clipmetratges 2020-2021

Des de març de 2020 el món està sofrint una pandèmia que ha posat “potes enlaire” moltes qüestions que crèiem assegurades: la nostra salut, el nostre estil de vida i una existència més o menys còmoda. I també ens ha permès ser conscients de la nostra pròpia vulnerabilitat en un món que s'ha manifestat més global i interconnectat que mai.

Els joves i adolescents, als quals es dirigeix la categoria escolar del concurs, també s'han vist involuntàriament abocats a un escenari desconegut plagat d'inseguretats.

Per als més joves, el fet de no poder anar al col·legi ni sortir de casa amb amics, els ha obligat a readaptar-se a aquesta complicada situació.

Per als més grandets, un altre gran front que s'ha obert ha estat el de la incertesa respecte les possibilitats del seu futur acadèmic i laboral i per descomptat l'impacte de veure a persones pròximes perdre el treball i els seus mitjans de vida.

Aquesta situació, que per a societats com la nostra serà una experiència limitada en el temps, però que és una constant per a milions de persones en el món, és la que pretén reflectir Mans Unides amb el seu concurs de vídeos d'1 minut, per a evitar que el virus de la indiferència els faci oblidar-se dels que, dia a dia, veuen vulnerat el seu dret a la salut.

“Des de Mans Unides animem als participants de Festival de Clipmetratges, tant adolescents i joves en la categoria escoles com a majors de 18 anys en la categoria general, a gravar un vídeo d'un minut que visibilitzi la desigualtat en l'accés als recursos sanitaris de les persones més empobrides i que ens ajudi a defensar el seu dret a la salut”, explica Miriam Pardo, coordinadora del concurs.

“Aquesta infografia que hem preparat pot ajudar els participants a prendre consciència del problema que plantegem i així poder començar a plantejar el guió”, explica Pardo.

 

Es poden enviar Clipmetratges des d'avui i fins al 17 de febrer (Categoria Escoles) i fins al 14 d'abril (Categoria General). 

Combat el virus de la desigualtat.

No oblidis que el teu punt de vista pot canviar el món.

Tota la informació (bases, categories, premis, jurat) en: https://www.clipmetrajesmanosunidas.org/

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure la consciència social i el compromís. 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te