Comença la XIII edició del Festival de Clipmetratges

Amb el lema “Posa el focus en els oblidats” convida a reflexionar sobre la fam i la pobresa.

Vídeo presentación de la XIII edición del concurso de clipmetrajes de Manos Unidas

El 15 d'octubre es posa en marxa la XIII edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides. Amb el lema “Posa el focus en els oblidats”, el Festival de vídeos d'un minut convida a reflexionar sobre la desigualtat, la fam i la pobresa; realitats constants que, agreujades per la pandèmia, s'enceben, cada vegada més, amb els invisibles del nostre món: els oblidats.

Festival de Clipmetratges 2021-2022 - Mans UnidesLa present edició tracta de conscienciar sobre el problema mundial de la pobresa. La pandèmia ha agreujat exponencialment la situació dels milions de persones que s'enfronten a aquestes dures condicions de vida.

Per això, amb el XIII Festival de Clipmetratges es posa el focus en aquestes persones, generalment oblidades, que es troben en aquesta situació de sofriment extrem i que es tornen invisibles per la nostra indiferència.

“Des de Mans Unides fem una crida als adolescents i joves -als qui es dirigeix la categoria escolar del concurs- i als majors de 18 anys -en la categoria general- perquè gravin un vídeo d'un minut que visibilitzi les condicions d'injustícia i desigualtat en les quals viuen milions de persones. Els animem a reflexionar sobre aquesta realitat mitjançant la creació audiovisual”, explica Miriam Pardo, responsable del Festival.

 

“Despertar el sentit crític de la joventut és fonamental per a l'acció solidària. Amb aquest Festival estem convidant als participants a reflexionar, actuar i comprometre's amb la construcció d'una societat més justa i igualitària, on ningú es quedi enrere”, prossegueix Pardo.

Per a donar suport a la reflexió sobre el problema plantejat i escriure el seu guió, els participants tenen accessibles tota una sèrie de materials entre els quals s'inclou una infografia animada,   que dóna compte de les grans desigualtats –no sols econòmiques- que marquen l'existència de les persones, depenent, fonamentalment, del lloc en el qual hagin nascut. 

“Aquesta infografía que hem preparat pot ajudar als participants a prendre consciència del problema que plantejem i així poder començar a treballar en el guió”, explica Pardo.

“L'alumnat que presenti vídeos en la categoria escoles pot enviar els seus clipmetratges fins al 18 de febrer de 2022. Per altra banda, els concursants –majors de 18 anys- que participin en la categoria general, tenen de termini fins al 5 de maig del mateix any”, informa Miriam Pardo.

Posa el focus en els oblidats.   No oblidis que el teu punt de vista pot il·luminar el món.

Tota la informació (bases, categories, premis, jurat, materials, infografia...) a:  https://www.clipmetrajesmanosunidas.org/

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. 

Els participants presenten a concurs un vídeo d'un minut de durada en el qual plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que suposa acabar amb la desigualtat en el món.

Imagen de la cartela de la XIII edición del Concurso de Clipmetrajes

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te