Comença la XIV edició del Festival de Clipmetratges

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tema central d'aquesta edició del concurs.

Vídeo presentació de la XIV edició del concurs de clipmetratges de Mans Unides

 

Coincidint amb el Dia Mundial per a l'Erradicació de la pobresa, que se celebra el 17 d'octubre, Mans Unides engega la XIV edició del seu Festival de Clipmetratges En aquesta ocasió, el Festival de vídeos d'un minut, que convoca l'ONG, anima els participants a implicar-se en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per les Nacions Unides per protegir el planeta i construir un futur sense desigualtats per a totes les persones.

Festival de Clipmetrajes 2022-2023 - Manos UnidasL'ONG de l'Església catòlica fa una crida a l'alumnat dels centres educatius espanyols -als quals es dirigeix la categoria escolar del concurs- i a més grans de 18 anys -en la categoria general- perquè gravin un vídeo d'un minut que visibilitzi com " el nostre estil de vida" reflecteix el compromís amb la consecució dels ODS. "En els treballs els participants hauran de mostrar exemples o idees de com gestionar, de manera sostenible, l'alimentació i l'aigua", explica Miriam Pardo, responsable coordinadora de la iniciativa.

"Es tracta de mostrar com a través de les nostres accions individuals contribuïm a edificar una mica més gran, amb repercussió col•lectiva. És com treballar amb lletres que sumades a altres lletres formen paraules i aquestes paraules, sumades a més paraules, construeixen una frase", aclareix Pardo.

Què estem fent per millorar l'accés als aliments i a l'aigua, elements primordials que donen a la persona dignitat i qualitat de vida? Encara que ens sembli una mica llunyà, la nostra contribució a través del consum responsable i la lluita contra el malbaratament d'aliments té molt a veure amb l'accés físic i econòmic de la població als aliments. I es pot dir el mateix de l'ús sostenible que donem a un recurs finit com l'aigua", explica Miriam Pardo, responsable del Festival.

Despertar el sentit crític de la joventut és fonamental per a l'acció solidària. Amb aquest Festival es convida els participants a reflexionar, actuar i comprometre's amb la construcció d'un món més just. "A més, per als participants de la categoria Escoles, el Festival és una manera de treballar en equip, desenvolupar la creativitat, aprendre a prendre decisions i reflexionar i divertir-se gravant els clipmetratges", afirma Pardo.

L'alumnat de la categoria escoles pot enviar els seus clipmetratges fins al 16 de febrer de 2023. I els concursants de la categoria general, tindran de termini fins al 4 de maig del mateix any.

Imagen de vídeo de presentación de la XIV edición del concurso de clipmetrajes de Manos UnidasPer donar suport a la reflexió sobre el problema plantejat i escriure el seu guió, els participants tindran accessibles tota una sèrie de materials que podran trobar a la web del Festval, on també es troba tota la informació (bases, categories, premis, jurat): https://www.clipmetrajesmanosunidas.org/

El teu punt de vista pot canviar el món

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'educació per al desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. Els participants presenten a concurs un vídeo d'un minut de durada en què plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que se'ls presenta a cada edició.

La XIV edició del Festival de Clipmetratges no seria possible sense la col•laboració de Banco Santander, Canon, Fundación Parques Reunidos, Alsea, Vorwaerts, Aulafilm, DOCMA, ESCAC, ECAM i Lens.

 

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te