Filipines: reconstruir cases i vides

Projecte d'emergència a la zona afectada pel tifó Rolly.

Tifó Rolly_Projecte Emergència

T'ho explicàvem fa unes setmanes: el pas del tifó Rolly, internacionalment conegut com a Goni, per l'illa filipina de Luzón, va portar a una població, que encara es recupera dels desastrosos efectes de la pandèmia de Covid-19, a enfrontar-se a una nova catàstrofe.

La regió de Bicol es localitza a sud de l'illa filipina de Luzón i és una de les zones habitualment més castigada pels tifons, en ésser la porta d'entrada d'aquests fenòmens naturals a l'illa. A Bicol hi resideixen comunitats que practiquen l'agricultura i la pesca de subsistència i que són altament vulnerables als canvis extrems en la climatologia: sequeres o, com en aquest cas, inundacions.

Tifon Rolly. Projecte d'emergènciaA conseqüència del pas de Rolly per Bicol, més d'un milió de persones van haver de ser evacuades i s'estima que s'han destruït, parcialment o totalment, 278.707 cases. Les pèrdues en l'agricultura, sobretot arròs i blat de moro, ramaderia i pesca, van ascendir a més de 62 milions d'euros, de manera que és molt urgent rehabilitar els mitjans de vida dels petits agricultors i pescadors que s'han vist greument afectats.

Els governs locals estan demanant ajuda a les institucions governamentals i privades per ajudar les famílies a reconstruir i rehabilitar les seves cases totalment danyades i els seus mitjans de vida.

El consorci BCDI, soci local de Mans Unides que treballa a les províncies d'Albay, Catanduanes, Sorsogon i Camarines i que és un referent en matèria de prevenció i gestió de riscos de desastres naturals, ha fet una crida a diferents donants per donar resposta a les necessitats que 3.685 famílies sense recursos, els habitatges de les quals han quedat destruïdes. El projecte tindrà una durada de 6 mesos i beneficiarà directament a aproximadament 14.740 persones.

Mans Unides s'ha sumat a aquest projecte d'emergència, que proporcionarà materials de construcció i coordinarà els treballs de recuperació dels habitatges, en el qual hi participa, majoritàriament, l'ONG alemanya Misereor.

El consorci BCDI és un dels socis preferents en els convenis que Mans Unides i l'AECID duen a terme a Filipines.

Colabora con Manos Unidas

Dona

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te