Giving Tuesday 2021

Ajuda'ns a portar solidaritat a Costa d'Ivori

Giving Tuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món, enguany el 30 de novembre, a celebrar l'acció de donar. Es busca mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses perquè contribueixin en aquest dia mundial de la donació, amb l'objectiu final d'expandir la solidaritat els 365 dies de l'any.

Dóna a Mans Unides

Mans Unides s'uneix a aquest moviment global amb un projecte de millora de l'accés a formació soci-sanitària de la població més vulnerable -dones i nens principalment- a la regió de Bélier (Costa d'Ivori). Allí, concretament en el districte de Yamoussoukro, es troba el Centre Mèdic Social de Walé.

El barri on està situat el centre mèdic de Walé està habitat per una població emigrant del nord del país o de països limítrofs. En la seva majoria són musulmans. Les famílies, molt nombroses, viuen en barraques compartint patis, sense aigua corrent ni sanejament. Tenen llum elèctrica, però amb corts freqüents.

El barri manca d'embornals i de recollida d'escombraries, les aigües usades i els residus s'aboquen directament a la calçada el que provoca la proliferació de mosquits i rates, principals transmissors del paludisme, tifus i altres malalties. L'activitat principal és l'agricultura i l'explotació artesanal de l'or. Les dones desenvolupen activitats de venda de begudes i petit comerç, contribuint, en el que poden, a l'economia familiar. El nivell d'instrucció i formació entre la població és molt baix, sobretot entre les dones.

El projecte que Mans Unides recolza en aquesta zona, en col·laboració amb la Institució Association Ivoirienne pour la formation Universitaire et Professionnelle (AIFUP), està enfocat cap a aquest sector de la població, i inclou:

  • Sessions de lideratge i formació en nutrició infantil i prevenció de malalties a 50 dones triades entre els mateixos beneficiaris.
  • Sessions de formació en higiene i nutrició a 500 mares proporcionant-los un kit de primera necessitat.
  • Sessions de formació a 55 persones triades entre el personal mèdic dels dos centres.
  • Sessions per a 500 alumnes de Batxillerat i Universitat i per a 350 alumnes de Primària.

Un programa formatiu de dos anys de durada, com a resposta a molts mals sanitaris causats per la pobresa i la falta de mitjans per a pagar els serveis del centre de salut, que els porta a l'automedicació o a preferir la medicina tradicional, així com a una mala alimentació que causa malnutrició infantil. Malgrat les restriccions per la Covid-19, s'han mantingut reunions amb els líders comunitaris, caps de poblats i associacions de dones, arribant a identificar ells mateixos els seus principals problemes.

L'aportació del soci local representa el 16% del total del projecte que beneficiarà, directament, a 1.455 persones i indirectament a 5.525 persones.

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te