“Yo me quedo en casa”: guanyador del Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Final de la XII edició del Festival de Clipmetratges en la Categoria General.

“Yo me quedo en casa”: guanyador de la XII edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Amb el lema “Combat el virus de la desigualtat”, aquesta edició del concurs de curts d'un minut ha volgut fer reflexionar als participants sobre el Dret a la Salut que hauria d'emparar a tots els éssers humans.

Malgrat les dificultats que ha portat aconsegueixo el confinament i les restriccions provocades per la pandèmia del coronavirus, enguany, una vegada més, les ganes de canviar el món i fer d'ell un lloc més just, han quedat demostrades en el concurs de vídeos d'1 minut que cada any convoca Mans Unides.

El Festival de Clipmetratges és una activitat de l'Àrea d'Educació per al Desenvolupament de l'ONG que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar sobre una realitat concreta. En cada edició, els participants presenten un vídeo d'un minut, clipmetratge, sobre la temàtica plantejada, en el qual exposen el seu punt de vista i amb el qual reivindiquen un món més just.

Vídeo guanyador 

El vídeo guanyador d'aquesta XII edició, “Yo me quedo en casa” de César Valladares Pérez, explica, amb una magnífica recreació gràfica en plastilina, com, des de mitjan març de 2020 sofrim un dur confinament domiciliari en el qual se sol·licitava a la població quedar-se a casa… si tenies i, tal com manifesta el guanyador del Festival, “la gent sense llar va passar a un segon pla, ens oblidem d'ells més que mai: les seves condicions es van endurir amb el coronavirus”. “A més –prossegueix Valladares-, la pandèmia ha incrementat el nombre de persones que viuen al carrer. Per això cal tenir-les presents, atendre-les i vacunar-les o crearem una pandèmia de desigualtat pitjor que la sanitària”.

 

Segon premi

El segon premi, el vídeo “Eclipsad@s” de Mauro Rendón Velásquez, és una comparació de com es viu l'accés a la sanitat segons el lloc de naixement. En el vídeo es visualitza i denúncia com la lluita contra la pandèmia als països rics eclipsa
 

 

Tercer premi

Per altra banda, el vídeo guanyador del tercer premi del jurat, el clipmetratge “Vacuna$” de Eirene Riba Porcel, aborda el tema del desigual accés a la vacuna de la Covid-19, mostrant el problema que suposa que els governs dels països amb rendes més altes estiguin en contra d'eliminar les patents i, per tant, impedeixin que es puguin fabricar vacunes als països que sí que disposen dels recursos i infraestructures per a fabricar-les.
 

 

Palmarès complet de la categoria general del Festival de Clipmetratges XII edició:

  1. Yo me quedo en casa de César Valladares Pérez (Salamanca)
  2. Eclipsad@s de Mauro Rendón Velásquez (Almeria)
  3. Vacuna$ d'Eirene Riba Porcel (Barcelona)

"Problemas del primer mundo" Clipmetraje más votado por el público XII ediciónEl guanyador del Festival rebrà com a premi una càmera de vídeo professional Cànon EOS R6 i un Objectiu EF 24-105 STM, mentre que els guanyadors del segon i tercer premi es faran amb sengles cambres Cànon EOS 2000D i objectius EF-S 18-55 IS.

El Jurat d'aquesta edició de Clipmetratges ha estat encapçalat pel realitzador de documentals Fernando Martín Llorente. Amb més de 20 anys d'experiència en el món audiovisual, Martín Llorente ha dirigit documentals per a Abierto en Canal, Al filo de lo imposible, Documentos TV i La Noche Temática. Consulta aquí la resta del jurat.

La XII edició del Festival de Clipmetratges no hauria estat possible sense la col·laboració del Banc Santander, Canon, Parque Warner Madrid, Vorwaerts, Fundación Reina Sofía, Alsea, Cadena 100, ESCAC, ECAM, DOCMA, LENS, Aulafilm i Cine de la Prensa de Madrid.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te