I Campament Sostenible Intergeneracional "Mans que Cuiden"

Del 3 al 7 d'agost i amb participants entre 18 i 71 anys de tot Espanya

Mans Unides s'uneix a la petició que ha fet aquests dies el Papa Francesc posant el focus en la cura del medi ambient, de la Casa Comuna i de les persones i celebra, del 3 al 7 d'agost, a Becerril de la Sierra (Madrid), el seu I Campament Sostenible Intergeneracional amb el nom de "Mans que cuiden". Hi participaran persones d'entre 18 i 71 anys provinents de fins a tretze províncies de tot Espanya.

De fet, el papa Francesc deia recentment als joves europeus : "teniu una missió important. Si al passat els vostres ancestres van viatjar a altres continents, no sempre per interessos nobles, ara us toca a vosaltres presentar al món una nova cara d'Europa". "És urgent reduir el consum no només de combustibles fòssils, sinó també de moltes coses supèrflues", i els animava a alçar la veu.

Objectiu principal: diàleg i aprenentatge

Aquest campament, el primer d'aquestes característiques que es fa a Mans Unides i a la xarxa internacional d'organitzacions catòliques de CIDSE, a la qual pertany l'ONGD espanyola, té com a objectiu principal reunir alguns dels joves amb qui s'ha anat treballant des de 2015, arran de la publicació de l'encíclica Laudato si', en temes com la cura del planeta i els estils de vida sostenibles, per incorporar els mandats de l'última encíclica del Pontífex, Fratelli tutti, dialogar amb adults de Mans Unides i , tots junts, treballar de la mà i crear un pla de treball per als pròxims anys.

Sabent què tenir cura de nosaltres mateixos, dels altres i del planeta són realitats interconnectades i que ens uneixen a la missió de l'Església plantejada amb les encícliques del papa Francesc, aquest campament servirà per reforçar els valors que formen part de la missió fundacional a Mans Unides: lluitar contra la pobresa i cuidar el planeta, fomentant un desenvolupament sostenible, just i integral i denunciant les estructures que ho impedeixen a qualsevol lloc del món.
 

Altres objectius

A més de fomentar el desenvolupament de qüestions relacionades amb la sostenibilitat, el I Campament Sostenible Intergeneracional de Mans Unides "Mans que Cuiden", a través dels seus nombrosos tallers i activitats, vol:

  1. Servir de "connexió" entre joves i grans col·laborant en la construcció de l'ONGD.
  2. Ajudar a consolidar la xarxa de joves que treballen aquestes qüestions en algunes de les 72 delegacions de Mans Unides, visibilitzar-ne la feina i potenciar-ne el lideratge.
  3. Continuar treballant en la incorporació d'estils de vida sostenibles i en la resta de temes plantejats per l'encíclica Laudato si' i que es porten treballant també amb CIDSE i la seva campanya "Canviem pel Planeta, Cuidem les Persones".
  4. Crear un pla d'acció a llarg termini, conjuntament, per i per als joves de l‟ONGD.

Cinc dies amb activitats dissenyades col·laborativament per un equip intergeneracional i que es realitzaran sobretot a l'aire lliure: tallers, vídeo fòrums, excursions, moments de pregària, reflexió i debat per divertir-se i construir comunitat junts.A Becerril participaran joves i adults d'Alcalá de Henares (Madrid), Alcalá del Río (Sevilla), Sant Joan (Alacant), Badajoz, Barcelona, Castelló de la Plana, Granada, Jaén, Madrid, Múrcia, Las Palmas de Gran Canària, Santa Creu de Tenerife, Santomera (Múrcia), Sevilla, Solsona, i València.
 

RECORDA

  • QUÈ: I Campament Sostenible Intergeneracional de Mans Unides “Mans que Cuiden”.

  • QUAN: Del dimecres 3 al diumenge 7 d'agost del 2022.

  • ON: Becerril de la Sierra (Madrid). 

  • QUI: Unes 30 persones entre 18 i 35 anys de tretze províncies d'Espanya.

  • ORGANITZA: Mans Unides a través del seu Departament de Campanyes. Amb el suport de CIDSE "Canviem pel Planeta, Cuidem les Persones" i KR FOUNDATION.

 

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te