Promoure l'emprenedoria per eradicar el treball infantil a l'Índia

Donem suport a l'educació de joves i la formació d'adults per a un futur millor.

Promoure l'emprenedoria per eradicar el treball infantil a l'Índia | Foto: Fr Caesar Henry Anulappan

Als districtes de Golaghat i Jorhat, a l'estat indi d'Assam, treballem per l'educació dels joves, l'apoderament de les dones i la promoció de l'emprenedoria entre els adults.

En aquesta regió, la població adivasi és majoritària. És un grup social no reconegut ni com a tribu ni com a casta, sense dret a posseir terres i exclòs de tota ajuda governamental. L'ocupació és escassa i dos terços dels que treballen ho fan com a temporers als camps de te en condicions de treball abusives amb salaris miserables.

L'índex mitjà d'alfabetització és del 47% en homes i del 35% en dones, i aquestes tenen moltes menys oportunitats d'accés a l'educació que els homes. La manca d'higiene, les dures condicions de treball i les dificultats per accedir a centres sanitaris fan que malalties com la malària o l'anèmia proliferin.

Foto: Caesar Henry Arulappan
Nens adivasi. | Foto: Caesar Henry Arulappan/Mans Unides ONG

Els adivasis, culturalment educats per fer tasques en règim de semiesclavitud, rarament es plantegen emprendre petites activitats i, quan ho fan, solen fracassar per manca de formació i recursos.

La manca d'expectatives porta els pares a no entendre la importància de l'educació dels seus fills i els envien a edats molt primerenques a treballar als camps de te . Molts joves, amb capacitats intel·lectuals i ambició, no poden superar l'examen de revàlida de secundària (METRIC) per manca de preparació adequada.

L'educació i la formació, finestres a l'esperança

Niños adivasi del programa. Foto: Fr Caesar Henry Anulappan
Adolescents adivasi del programa. | Foto: Fr Caesar Henry Anulappan/Mans Unides ONG

En aquest context, Mans Unides va començar a col·laborar amb la diòcesi de Dibrugarh als districtes de Golaghat i Jorhat fa més de deu anys, proporcionant infraestructures escolars adequades i facilitant activitats de reforç educatiu per minimitzar l'abandonament escolar. I és que qualsevol fracàs porta els pares a retirar els fills de l'escola i enviar-los a treballar sent molt joves.

Al llogaret de Ratanpur , es van finançar escoles de primària, secundària i batxillerat i un internat femení. Avui, l'escola, que imparteix la formació en anglès, acull 423 estudiants, la majoria adivasi. L'excel·lent qualitat de formació, juntament amb els programes de reforç escolar, han portat a obtenir brillants resultats en els exàmens de revàlida dels seus alumnes. La primera promoció de 29 alumnes va aprovar íntegrament el METRIC.

D'ells, 23 eren adivasi. El resultat contrasta amb el dels altres col·legis de la zona, amb un percentatge d'èxit del 13%. Els projectes educatius es van complementar amb programes de formació per a emprenedoria i finançament de negocis familiars, amb especial atenció a les dones.

La reeixida experiència de Ratanpur s'intenta replicar ara al districte de Jorhat, a tretze llogarets al voltant de la localitat de Rajabari. Els pares rebran sessions de conscienciació sobre la importància de l'educació per als fills, alhora que els joves participaran en sessions de motivació en el mateix sentit. Els joves rebran classes intensives de reforç per passar l?examen de revàlida. 450 nens més rebran classes extraescolars de reforç per reduir les taxes de fracàs escolar.

Niños adivasi del programa. Foto: Fr Caesar Henry Anulappan
Nens adivasi del programa. Foto: Fr Caesar Henry Anulappan/Mans Unides ONG

També s'impartirà un programa de formació a l'emprenedoria destinada a adults que ja disposen de petits negocis, però necessiten millor formació i suport financer. Quinze noies participaran en cursos de costura, brodat i elaboració de patrons.

D'aquesta manera, l'educació dels joves i la formació d'adults obren finestres d'esperança cap a un futur millor per a un dels grups socials més desafavorits del nostre planeta.

«El suport de Mans Unides a l'educació i l'emprenedoria obre un futur esperançador per a la nostra comunitat». Pare Caesar Henry Arulappan, rector de Rajabari

 

Article publicat originalment al número 222 de la revista oficial de Mans Unides.
Fes clic aquí per accedir-hi.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te