Inundacions a Assam (Índia): enviem ajuda d'emergència

Les greus inundacions a Assam han afectat 4,7 milions de persones.

Inundaciones en el estado de Assam. Foto: Manos Unidas

Durant més d'un mes, les pluges no han donat treva a Assam, l'estat del nord-est de l'Índia. Les pluges torrencials produïdes pel monsó, que ha arribat abans que mai i amb més força de l'habitual, desbordat el riu Brahmaputra i els seus afluents amb què Assam i el veí Bangla Desh, han quedat pràcticament inundats.

Cases destruïdes, camps arrasats, pèrdues de bestiar i, encara pitjor, desenes de persones mortes, són les conseqüències d'unes pluges que van començar a mitjans de maig i van continuar fins fa tan sols uns dies. Segons fonts oficials, uns 4,7 milions de persones se n'han vist afectades, mentre que 83 persones han perdut la vida.

Mans Unides ha acudit a ajudar les persones més afectades per les inundacions a l'estat d'Assam, amb tres projectes d'emergència.

Als districtes de Biswanah, Dibrugarh, Hailakandi, WK Anglon, Karimganj, Lakimpur, Sonitpur i Udalguri, poblats per famílies tribals pobres que habiten en cases precàries i viuen fonamentalment de l'agricultura i de la petita ramaderia, el nostre soci local NEDSSS (Serveis Socials del Nord-est de l'Índia), ha sol·licitat ajuda d'emergència per poder subministrar aliments a 2.000 famílies molt afectades per les inundacions. S'entregaran paquets d'arròs, llenties, patates, cebes, sal, aigua, sucre, llumins, te, galetes, espècies i fideus. Amb 39.000 euros, Mans Unides cobrirà el cost de la compra dels aliments i el seu transport i el soci es farà càrrec de la preparació dels paquets i de la distribució.

Per la seva banda al districte de Dima Hasao, on el 90 % dels pobladors pertany al grup dels descastats o són tribals i es dediquen principalment a l'agricultura de subsistència, han estat moltes les famílies que s'han vist obligades a abandonar les seves cases i s'han desplaçat a camps de refugiats habilitats pel Govern, però moltes altres romanen a la intempèrie a les vies del tren o a zones aïllades on no ha pujat tant el nivell d'aigua o no hi ha perill de corriments de terres.

Bosco Reach Out, el soci local amb què Mans Unides ens ha demanat col·laboració per ajudar, durant 3 mesos, 500 famílies afectades per les conseqüències de les intenses pluges. Amb els 15.000 euros enviats, s'estan proporcionant aliments i articles d'higiene i desinfecció a aquestes persones. El soci local aporta el personal del projecte responsable de la distribució i assistència als afectats.

L'ajuda d'emergència de Mans Unides ha arribat també al districte de Nogaon, on el nostre soci local, els Serveis Socials de l'Arxidiòcesi de Guwahati, han identificat 1.150 famílies, greument afectades per les pluges. Els 23.000 euros enviats s'estan emprant en la distribució de subministraments d'emergència amb què atendre les necessitats més bàsiques d'alimentació i articles higienicosanitaris durant el temps que aquestes persones hagin de romandre fora de casa. L'aportació local costejarà les despeses del transport de les persones que participen en la distribució dels paquets d'ajuda, la càrrega i la descàrrega de camions, l'emmagatzematge de provisions i alguns costos administratius.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te