Els joves voluntaris de Mans Unides «obren fronteres»

Una activitat especial de solidaritat i sensibilització.

Manos Unidas ONG - Cartel «Abriendo Fronteras»

Del 15 al 23 de juliol, un grup de joves voluntaris de Mans Unides viatjarà a Almeria, Nador (Marroc) i Melilla acompanyats pels membres del Departament de Campanyes d'Incidència i Treball en Xarxa de la nostra organització. L'objectiu és aprofundir en la formació dels joves en Educació per al Desenvolupament i específicament en la qüestió de la immigració i les implicacions socials, tant a escala internacional com nacional.

Per això, i al llarg d'aquests dies, els participants podran escoltar i conviure amb experts en migracions i mobilitat humana; amb els socis locals que treballen en projectes d'atenció, acolliment, educació i capacitació professional que Mans Unides desenvolupa al país veí; amb altres organitzacions i missioners i institucions que treballen a Espanya, a més de joves i altres beneficiaris dels projectes.

Un pas més a l'estratègia de Mans Unides amb voluntariat jove

Després d'organitzar diferents activitats amb joves com a campaments sostenibles, intergeneracionals, tallers, conferències i trobades amb joves d'altres països de la xarxa internacional CIDSE a què Mans Unides pertany, ara, impulsats per la recentment aprovada Estratègia de Mans Unides amb Voluntariat Jove (EVJ) 2023-2027, ens disposem a fer un pas més.

«Joves de Mans Unides obrint fronteres. Migracions, somnis i dignitat humana» és el títol de l'activitat de convivència i sensibilització en què per primera vegada els joves voluntaris de Mans Unides coneixeran en primera persona els projectes que la nostra ONG recolza al Sud, concretament a la ciutat de Nador (Marroc).


Nador. Foto: Marta Isabel González.

El grup que viatja és un conjunt reduït de joves voluntaris i voluntàries procedents de diferents delegacions de Mans Unides. A més d'haver rebut una formació específica prèvia al viatge i documentació d'estudi, la majoria han participat en altres activitats organitzades anteriorment i, alguns d'ells, en l'elaboració de l'Estratègia de Mans Unides amb Voluntariat Jove (EVJ) de la nostra organització.

Aquesta activitat reforçarà a més el compromís voluntari dels joves participants i el seu sentit de pertinença a Mans Unides, podent ser després canals de transmissió de la missió de la nostra ONG a altres joves, tant a les seves delegacions com als seus ambients quotidians, llocs d'estudi, entre la família i els amics.

Es tracta de:

 • Irene Rodríguez Tapia (Delegació d'Alcalá de Henares-Coslada i San Fernando de Henares).
 • Francisco José Asensi Selva (Delegació d'Alacant-Elda).
 • Alba Mateo Peinado (Delegació d'Almeria).
 • Ane Larrea Ibáñez (Delegació de Castelló).
 • Esperança Rosers Hurtado (Delegació de Jaén-Torreperogil).
 • Pedro Pablo Angosto García (Delegació de Múrcia i voluntari del Departament de Campanyes, Incidència i Treball en Xarxa a Serveis Centrals).
 • Natalia Díaz Martín (Delegació de Tenerife).
 • Sara Gómez Vidal (Delegació de València-Alcoi).
 • Adrián González Gómez (Delegació de Vigo-Tui).

Aquesta activitat s'ha pogut fer gràcies al suport especial del Departament de Projectes i en col·laboració i amb:

 • A Almeria: Mans Unides Almeria, Jesuïtes, Almeria Acull, Càritas, Germanes Mercedàries de la Caritat, Associació ITACA, Creu Roja i Servis dels Pobres Filles del Sagrat Cor de Jesús d'Almeria.
 • A Nador: Centre Baraka, Delegació Diocesana de Migracions de Tànger (Marroc) formada a Nador per Filles de la Caritat i Companyia de Jesús, Càritas Tànger, Congregació de les Esclaves de la Immaculada Nena o «Infantetes», Delegació Diocesana de Migracions de Senegal i el col·lectiu Ca-Minando Fronteras.
 • A Melilla: Filles de la Caritat, Infantetes, Mec de la Rue (MDLR), Germans de la Salle de Melilla, Fundació Melilla Ciutat Monumental i Mans Unides Melilla (Mans Unides Màlaga).

Segueix l'experiència d'aquest viatge a les nostres xarxes socials @ManosUnidas i @manosunidasysostenibles amb els hashtags #ManosUnidasObriendoFronteras i #JóvenesManosUnidas i més endavant en un especial en aquest mateix lloc web.

Llegeix la nota de premsa aquí.

Arxius adjunts: 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te