Les teves pessetes poden salvar vides

Una campanya per a emprar solidàriament les pessetes que deixaran de tenir valor.

Les teves pessetes poden salvar vides. Mans Unides. Foto: Pixabay

El Banc d'Espanya deixarà de canviar pessetes per euros el pròxim 31 de desembre, 18 anys després que la pesseta fos substituïda per l'euro com a moneda de curs legal a Espanya.

En l'actualitat, els espanyols tenen encara sense canviar en pessetes l'equivalent a 1.610 milions d'euros, quantitat que representa prop del 3% del saldo total en circulació a 31 de desembre de 2001 (48.750 milions d'euros).

Les teves pessetes poden salvar vides

Mans Unides ha vist en aquesta circumstància una oportunitat per a millorar els seus ingressos, i amb ells, el seu treball pels més desfavorits, i ha decidit posar en marxa una campanya de captació de fons sota el nom de “Les teves pessetes poden salvar vides”.

Amb ella, fa una crida als seus socis, col·laboradors i amics perquè revisin aquestes monedes i bitllets que poden tenir encara oblidats en algun racó i pensin que poden convertir-se, per molt pocs que siguin, en un tresor que canviï la vida de moltes persones.

La campanya “Les teves pessetes poden salvar vides” aconseguirà que les pessetes oblidades tornin a tenir “valor” una altra vegada,   convertint-se en una mostra més de la solidaritat de la societat espanyola.

Cóm col·laborar?

  1. Totes aquelles persones que vulguin donar a Mans Unides les pessetes que encara conservin, tant en monedes com en bitllets, hauran d'acostar-se a la Delegació de Mans Unides més pròxima al seu domicili i dipositar-les allí.
  2. Per a això, i tenint en compte la situació actual que es viu a Espanya amb motiu de la pandèmia, és convenient posar-se en contacte prèviament amb la Delegació, per a conèixer els seus horaris d'obertura i evitar aglomeracions. (Consulta aquí la teva Delegació més propera
  3. A més, l'Organització convida a fer arribar aquesta iniciativa al major nombre de persones possible, a través de les xarxes socials o els mitjans de comunicació.

Quins bitllets i monedes es poden donar?

Segons la nformació facilitada pel Banc d'Espanya, tots els bitllets de pesseta posteriors a 1939 són canviables per euros, en tant que els bitllets emesos entre 1936 i 1939 també poden ser objecte de bescanvi després de ser analitzats pels experts del Banc.

En el cas de les monedes, la institució bancària ha informat que només s'admeten les que estaven en circulació l'1 de gener de 2002.

Què farà Mans Unides amb les pessetes recaptades?

Cadascuna de les 72 Delegacions de Mans Unides que col·laborin en la recollida de les pessetes que portin els ciutadans abans del 31 de desembre vincularà la recaptació a un dels seus projectes de desenvolupament coordinats localment, o bé la destinarà als fins generals de l'Organització.

Les pròpies Delegacions i l'Organització donaran a conèixer més sobre aquesta iniciativa en les pròximes setmanes. I esperen tornar a comptar amb el suport de la societat espanyola, malgrat les terribles circumstàncies per les quals travessa el país des del mes de març, per a aconseguir ajudar, una mica més, a aquells que ho passen molt mal més enllà de les nostres fronteres.

Perquè Mans Unides, malgrat aquests temps complicats, sempre continuarà lluitant per ser presents en la vida de les persones que més ens necessiten.

 

 

Galeria d'imatges: 
Les teves pessetes poden salvar vides. Mans Unides.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te