Llancem el programa «Som solidaris»

Una iniciativa que permetrà a les empreses complir els seus objectius de RSC.

Mans Unides ONG - Programa «Som Solidaris»

L'organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Mans Unides ha llançat avui el programa «Som Solidaris», una iniciativa que busca establir aliances amb empreses compromeses amb la responsabilitat social i el desenvolupament sostenible.

Independentment de la seva mida i des de tan sols 1 euro al dia, l'adhesió al Programa permetrà a les empreses complir els seus objectius de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i acció social, a través de la inversió directa en els projectes i fins generals de Mans Unides, ONG reconeguda pel compromís amb l'austeritat de la seva estructura i que més fons reverteix en els necessitats.

La participació en el Programa inclou, també, el distintiu «Som Solidaris», un segell o etiqueta que identifica i atorga visibilitat a les empreses col·laboradores.

El programa permet a qualsevol entitat, independentment de la mida i el pressupost, desenvolupar les seves accions de RSC i Acció Social, a través de la inversió directa en els projectes i fins generals de Mans Unides, ONG reconeguda pel seu compromís amb la transparència i l'austeritat, cosa que reverteix en una major aportació de fons als més necessitats.

Segell solidari de Mans Unides

«Aquest "Segell Solidari" és una peça que forma part del Programa i que Mans Unides ha creat per identificar i atorgar visibilitat a les empreses que col·laborin amb la nostra causa», explica Alejando García, responsable del departament de Relacions amb Empreses de l'ONG.

«Mans Unides atorgarà el segell a les empreses col·laboradores que inverteixen més de 365 euros a l'any (l'equivalent a un euro al dia) en els projectes i fins generals de l'organització», aclareix Alejandro.

L'adhesió al Programa «Som Solidaris» fa que sigui possible per a qualsevol empresa alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), una tendència de gran valor reputacional i a l'avantguarda empresarial.

«Un euro al dia és una quantitat que potser a la nostra societat podria semblar poc, però que, als països on treballa Mans Unides, és una quantitat més que ressenyable si tenim en compte que, per exemple, amb 150 € es poden comprar 250 quilos de blat de moro per pal·liar la gana de famílies etíops afectades per la sequera o es pot practicar una cesària en un hospital al Camerun», continua García.

«Per a Mans Unides és una gran satisfacció llançar el Programa "Som Solidaris" i el "Segell Solidari", ja que estem convençuts de l'important paper que tenen les empreses en la construcció d'un món més just i sostenible», finalitza Alejando García, responsable del departament de Relacions amb Empreses de l'organització de l'Església catòlica.

Les empreses interessades a participar en el programa «Som Solidaris» i obtenir el «Segell Solidari» poden posar-se en contacte amb Mans Unides a través del correu electrònic: sellosolidari@manosunidas.org

Per què donar suport a Mans Unides?

Millora la imatge de marca, reputació i la comunicació

En col·laborar amb Mans Unides l'empresa estarà donant suport a projectes de cooperació internacional d'enorme impacte, cosa que repercutirà en la imatge de marca sense invertir en comunicació i publicitat, generant, a més, un sòlid contingut per a l'empresa o fundació: els clients i empleats seran conscients que l'empresa és solidària i està compromesa amb una manera millor, més justa i sostenible.

Fidelització de clients i talent

Fidelitza els clients, reté i atrau talent professional en donar-los un argument de diferenciació respecte d'altres empreses, ja que valoren el compromís de les companyies amb l'entorn. D'aquesta manera, s'incrementen, d'una banda, les vendes i, de l'altra, es motiva els empleats per aconseguir els objectius, augmentant així la productivitat.

Beneficis fiscals

Les empreses es poden desgravar el 35% de les donacions, percentatge que augmenta fins a un 40% a partir del tercer any de col·laboració, amb un límit del 10% de la base imposable.

Mans Unides és una entitat pública, és a dir, que pot generar certificats de donació per efectuar la deducció i informar-ne oficialment l'AEAT per fer efectiva la deducció corresponent.

ONG espanyola amb gran trajectòria, transparent i aposta per l'austeritat

Mans Unides és una ONG espanyola pionera en la lluita contra la fam i la pobresa. Compte amb una trajectòria demostrada de més de 60 anys, que es caracteritza per la transparència i el bon fer en els seus projectes. A més, compta amb una política interna d'austeritat que la converteix en una de les ONG que menys fons destina a la seva estructura, cosa que permet destinar més fons a les finalitats de l'Organització.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te