Mans Unides a la I Conferència Internacional d'ONG

Les contraparts són essencials per a la feina de l'ONG.

I Conferència d'ONG

El 23 de març passat Mans Unides va assistir a la I Conferència Internacional d'ONG, convocada per la Fundació Lealtad, amb l'objectiu d'explicar la relació que estableix amb els seus socis locals per complir els seus projectes de desenvolupament.

Guillermo González de la Torre, coordinador d'estratègia i qualitat de Mans Unides, va representar l'ONG a l'esdeveniment i en la seva ponència va intentar mostrar la importància que té per a Mans Unides construir relacions de confiança a llarg termini amb els diferents socis locals amb els quals l'ONG treballa al terreny.

Un dels primers missatges que González De la Torre va llançar va ser que, des de fa 64 anys, Mans Unides «va a totes» i que la seva prioritat és abordar les causes de la pobresa. També va explicar que, per tenir alguna possibilitat d'èxit treballant en les causes, «hem de col·laborar amb les persones que pateixen aquesta pobresa». Això determina molt la manera com s'estructura Mans Unides, que està completament enfocada a les necessitats d'aquestes persones.

Va afegir també que per poder treballar amb tants socis és vital que Mans Unides s'especialitzi amb ells. «Els nostres tècnics de seguiment de projectes treballen cadascun per a un país o zona d'un continent determinat. Així, poden establir una relació personal i directa amb aquests socis locals, que es manté durant anys», va assenyalar González de la Torre.


I Conferència Internacional d'ONG, fotografia Mans Unides.

Sobre les intervencions i finançament de projectes amb els socis locals va explicar que «quan una organització petita ens sol·licita finançament i suport per primera vegada, realitzem amb ella un projecte molt senzill. Si aquest projecte surt bé, el següent que es faci a continuació amb aquesta organització, serà de més import i de més complexitat. Així aprenem plegats i creixem en exigència».

Va apuntar també que «per cada projecte de desenvolupament que els finança Mans Unides, se signa amb aquest soci local un conveni de col·laboració a manera de contracte. S'hi especifiquen les exigències que han de complir perquè la relació aconsegueixi els seus objectius. Per al seguiment correcte de la implantació del projecte, se segueix el mètode del marc lògic, molt exigent i específic del sector de la cooperació al desenvolupament. En acabar, es fa el tancament del projecte i es fa una breu memòria dels fets i dels resultats obtinguts».

Finalitzant la intervenció, va destacar que «Mans Unides també es podria considerar com un catalitzador de petites iniciatives a les quals se'ls dóna suport perquè arrelin a la seva comunitat i acabin creixent, però amb la diferència que la nostra aposta és a llarg termini i a través d'una relació de total proximitat. En un entorn on sempre hi ha presses, on es volen resultats de seguida, Mans Unides és una organització lenta, va emfatitzar.»

A l'esdeveniment, organitzat per la Fundació Lealtad , van assistir 700 persones de 30 països diferents, entre avaluadors, ONG, donants, empreses i mitjans de comunicació, que van escoltar també les intervencions d'altres ONG com Metges Sense Fronteres i la Fundació Èxit o de finançadors com Fundació La Caixa, Fundació Juan Entrecanales i INECO.

POTS LLEGIR LA INTERVENCIÓ aquí

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te