Mans Unides estrena la seva campanya 2024

Posa el focus en la crisi climàtica i el seu efecte sobre la població més vulnerable.

Mans Unides estrena la seva campanya 2024

Mans Unides presenta, dimarts que ve, 6 de febrer, la seva tradicional campanya anual que, aquest any, girarà al voltant de la injustícia climàtica que estan patint les poblacions més vulnerables.

Amb el lema «L'efecte ésser humà. L'única espècie capaç de canviar el planeta», es farà una crida sobre com el clima està repercutint en drets tan bàsics com l'alimentació, l'aigua potable, la salut, una vida digna o un entorn saludable.

A més a més, es presentarà un estudi d'opinió sobre la percepció que tenen els joves sobre la justícia climàtica. I és que, tant les causes com els efectes de la crisi climàtica actual manifesten una clara desigualtat provocada per l'impacte de les accions i formes de vida de l'ésser humà.

  • Fecha: dimarts, 6 de febrer de 2024
  • Hora: 10:00 a 11:00h
  • Direcció: Asociación de la Prensa de Madrid (C/ Claudio Coello 98, Madrid)

L'esdeveniment comptarà amb la presidenta de Mans Unides, Cecilia Pilar Gracia, que estarà acompanyada dels testimonis de dos socis locals arribats des de Kenya i Hondures. Dues experiències a través de les quals s'exposarà com determinades accions nocives contra el planeta estan tenint un efecte directe a les poblacions vulnerables, incrementant la pobresa, la fam i la desigualtat.

Els ponents de la presentació de Campanya 2024

  • Cecilia Pilar, presidenta de Mans Unides: serà l'encarregada de presentar la campanya, en què s'alerta de la injustícia climàtica que pateixen els més vulnerables, tot recordant la seva escassa participació en la generació de la crisi climàtica que vivim. També plantejarà propostes basades en el canvi d'estils de vida, producció i consum des d'una perspectiva global i individual.
  • Maria Soledad Villigua, missionera a Kenya: centrarà el seu testimoni en l'impacte de la sequera extrema que assota la zona de Turkana i que està provocant un augment dels fenòmens migratoris de la població més vulnerable.
  • Donald Hernández, advocat hondureny i defensor de drets humans: relatarà els efectes de la crisi climàtica provocada per les explotacions mineres, les produccions agràries monocultivistes i les polítiques energètiques a Hondures.

Cartell oficial de la Campanya 2024 de Mans Unides, que porta per nom «L'Efecte Ésser Humà».

Altres accions d'interès de la Campanya 2024

Divendres, 9 de febrer - Dia del Dejuni Voluntari

Com a gest de suport als 735 milions de persones que pateixen cada dia la fam al món, Mans Unides celebra el Dia del Dejuni Voluntari amb esdeveniments per tot Espanya i proposa donar l'import del menjar, el cafè o l'aperitiu d'aquell dia a aquesta causa.

En aquesta línia, recomanem el document editat pel Departament de Parròquies: «La Hora del Hambre».

Diumenge, 11 de febrer-  Jornada Nacional de Mans Unides

Les parròquies de tot Espanya celebren una col·lecta anual especial, convidant els assistents a aportar la seva col·laboració per donar suport al treball de l'ONG.

Una gran cobertura web

Per acompanyar el llançament de la Campanya 2024, que significa la número 65 en tota la seva història, l'entitat de l'Església catòlica ha estrenat 2 webs especials, que animem a visitar per descobrir tot allò que «L'Efecte Ésser Humà» pot fer pel planeta i la gent que l'habita:

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te