Mario Alonso Puig, nou ambaixador de Mans Unides

«No podem ser indiferents davant del patiment dels altres». 

Mario Alonso Puig, nou ambaixador de Mans Unides

El nomenament ha tingut lloc a la seu dels Serveis Centrals de Mans Unides, a Madrid, on en presència de la seva presidenta, Cecilia Pilar Gràcia, el Dr. Mario Alonso Puig ha formalitzat la seva col·laboració a fi de contribuir a l'eradicació de la fam, la pobresa i la desigualtat al món.

«Ser ambaixador de Mans Unides representa molt per a mi perquè em fa adonar de la gran responsabilitat que tots tenim a l'hora de no ser indiferents davant el patiment dels altres, estiguin a prop o estiguin lluny. És una oportunitat meravellosa per reduir aquest deteriorament que de vegades veiem al món i que afecta tant, tants éssers humans», ha assenyalat l'ambaixador.

«Mans Unides té una cosa molt especial. D'alguna manera, representa les mans de Crist al món: la seva coherència, la seva generositat i la seva solidaritat», afegeix.


Acte de nomenament. Fotografia de Maria Jose Accardi.

Cecilia Pilar Gràcia ha celebrat l'aportació del Dr. Mario Alonso Puig a l'Organització: «El seu profund sentit de la solidaritat el converteix en un aliat inestimable per a Mans Unides a la recerca per un món més just i equitatiu».

«El compromís que el nostre ambaixador té amb l'ésser humà ajudarà Mans Unides a sensibilitzar i posar en coneixement les grans desigualtats que hi ha al món, i més en concret, sobre l'eradicació del treball infantil a l'Índia, fent d' altaveu de els més vulnerables», afegeix la presidenta.

El reconegut metge cirurgià, conferenciant i escriptor, donarà suport a la iniciativa que s'està desenvolupant als camps de te de Bahalpur, al districte de Dhubri, a l'estat d'Assam, al nord-est de l'Índia.


Adivasi, Assam, Índia. Foto: Mans Unides

Els salaris baixos, la manca d'infraestructures i els alts índexs de pobresa i alfabetització provoquen que molts nens es vegin obligats a treballar des de ben petita.

Mans Unides col·labora amb FACSE, el seu soci local, per finançar un projecte de dos anys de durada que s'ha centrat a promoure el reforç acadèmic per reduir les taxes d'abandonament escolar i fomentar la independència de les dones de la zona, un altre dels grups socials més vulnerables, mitjançant la creació de 10 grups d'autoajuda.

«Aquest projecte recorda a les persones de Bahalpur la dignitat que havien oblidat per les terribles circumstàncies en què s'han vist submergits», ha recalcat Mario Alonso Puig.

Com a ambaixador, el Dr. Mario Alonso Puig s'encarregarà de representar Mans Unides en esdeveniments i conferències, així com de visibilitzar la tasca de l'organització en la lluita contra la fam, la pobresa i la desigualtat.

La seva perspectiva i compromís pel respecte als drets humans i la promoció del benestar físic i emocional aportaran una nova dimensió a la tasca de Mans Unides a la societat espanyola.

Mario Alonso Puig s'uneix així a Marian Rojas Estapé i Quico Taronjí com ambaixadors de l'ONG.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te