Mario Alonso Puig visita un projecte de Mans Unides a la República Dominicana

És el seu primer viatge com a ambaixador.

Mario Alonso Puig en República Dominicana - Fundación La Merced

El recentment nomenat ambaixador de Mans Unides, Mario Alonso Puig, ha viatjat a República Dominicana on ha aprofitat per conèixer el projecte ERA, que donem suport, juntament amb La Fundació la Mercè, a Santo Domingo Oeste.

«Tinc la fortuna d'haver estat nomenat ambaixador de Mans Unides i això m'ha permès venir aquí, a Santo Domingo, a la República Dominicana, per conèixer una realitat preciosa», va assenyalar el nou ambaixador durant la visita. «Aquí, la Fundació La Merced i Mans Unides treballen amb nens en situació de risc en un projecte que els ajuda a tenir confiança en si mateixos i en les seves possibilitats i tornar-los la il·lusió», va afegir.

Durant la seva visita al Centre ERA (Espai per Recrear-se i Aprendre), Mario Alonso ha pogut descobrir la feina que la Fundació La Merced realitza des de fa més de deu anys amb nens i nenes en risc dels batey Bienvenido Hato Nuevo i al qual Mans Unides dóna suport activament des de fa set anys.


Visita de Mario Alonso Puig al centre ERA. Fundació La Mercè.

«És un projecte preciós que no només els ajuda a desenvolupar la seva creativitat i a aprendre coses que els poden ajudar ara i en el futur, sinó que també ajuda la comunitat a transformar-se en un entorn que ajudi aquests nens a continuar creixent la resta de la seva vida», va recalcar Mario Alonso Puig.

Durant la visita com a ambaixador, Mario Alonso Puig ha tingut l'oportunitat de conversar i conèixer la realitat dels nens i adolescents que acull el centre i, posteriorment, impartir-los una xerrada motivacional enfocada a buscar el sentit de la vida.

«Cadascun de nosaltres hem d'esforçar-nos a millorar, a mantenir la nostra il·lusió, a aprendre coses, a ajudar els nostres companys... I, sobretot, hem de tenir sempre en compte que la fe és creure quan els teus ulls et diuen que no hi ha raons per creure», va apuntar Puig en concloure la xerrada.


Xerrada de Mario Alonso Puig al centre ERA. Fundació la Mercè.

La majoria dels habitants del batey Benvingut són gent jove, gran part d'ells encara no han complert els 18 anys. Tot i que gairebé tots estan escolaritzats, encara un 7,7% d'aquests nens no reben cap educació i corren el risc de caure en xarxes d'explotació laboral, droga o prostitució. El centre ERA es va crear el 2012 per ajudar aquests nens en situació de vulnerabilitat. Amb el temps i molt esforç, el centre ha ampliat la seva capacitat i actualment ofereix a 400 nens una educació lliure i de qualitat que els anima a aprendre divertint-se.


Centre ERA. Fundació La Mercè.

«Hem d'agrair a totes les empreses i institucions, com Mans Unides, que amb el seu suport solidari han permès que existeixi aquesta clínica, aquests centres d'ensenyament, aquests meravellosos jardins... però especialment vull donar la meva enhorabona a tot l'equip que fa possible aquesta realitat», va compartir Mario Alonso Puig.

Al març d'aquest any també vam visitar aquest projecte amb Javi Nieves i Mar Amate, presentadors de CADENA100. Fes clic aquí per llegir la crònica sobre la seva visita.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te