Claudia Estrada presenta el seu curt sobre el feminicidi a Mèxic

Les agressions masclistes no cessen a Mèxic: 10 dones al dia són assassinades.

"Las flores que arrancas", documental de Claudia Estrada, guanyadora de la X edició del Festival de Clipmetratges

En el seu primer curt documental, «Las flores que arrancas», rodat a Mèxic, Claudia Estrada Tarascó, guanyadora de la X edició del Festival de Clipmetratges, recull els testimoniatges de familiars de víctimes de feminicidi, buscant visibilitzar i denunciar la situació de violència que viuen milers de dones, cada any, al país.

De gener a novembre de 2021, a Mèxic van ser assassinades 3.462 dones, una mitjana de 10 al dia. La violència generalitzada, la pandèmia i les retallades pressupostàries provoquen l'alça de les agressions masclistes.

«El context de violència contra les dones es manté i continua sent molt greu. No hem pogut baixar la xifra», assenyala María de la Luz Estrada, directora de l'Observatori Nacional del Feminicidi a Mèxic.

«La política de prevenció del delicte i la recerca de les fiscalies dels Estats són el gran desafiament de l'Estat mexicà», agrega.
 

 

«Las flores que arrancas» transmet el missatge de les dones que no es rendeixen, que continuen lluitant perquè es faci justícia, per a defensar els drets de les dones indígenes i per a frenar la violència i els feminicidis. En aquests més de dos anys, el documental ha participat en nombrosos festivals com  Doqumenta (Méxic), Directed by Woman Spain, Cine Invisible Bilbao, Quartmetratges, Autors en curt, Hecare, Cortocircuito, Festival de cine Quetzal, Lift-off Melboune, Select Respect, Cinema Jove, Som Cinema i el Festival de Málaga (Secció “Afirmant els drets de les dones”), entre altres. És per això que el documental no ha pogut presentar-se fins ara al públic general, a causa de la seva participació en aquests festivals.

Guanyadora de la X edició del Festival de Clipmetratges

Claudia Estrada va poder viatjar i realitzar el curt gràcies al seu premi com a guanyadora de la categoria general (majors de 18 anys) de la X edició del Festival de Clipmetratges.

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís.

En ell, els participants presenten a concurs un vídeo d'un minut de durada en el qual plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que suposa acabar amb la desigualtat en el món (en cada edició es planteja una temàtica diferent sobre la qual realitzar els clipmetratges).

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te