Els mitjans parlen de nosaltres per… l'entrevista de Rosa M. Calaf a Victoria Braquehais a RNE

“L'educació pot canviar el món i és l'única cosa que canvia les coses a llarg termini”. Victoria Braquehais

Rosa María Calaf y Victoria Braquehais. Foto: Manos Unidas

Rosa María Calaf ha entrevistat a Victoria Braquehais, missionera mallorquina de la congregació Puresa de María, que resideix en Ngovayang (Camerun) des de 2009, en el programa `No és un dia qualsevol’, en RNE.

Victoria Braquehais exerceix, en col·laboració amb algunes ONG com a Mans Unides, projectes de cooperació al desenvolupament en Ngovayang, al sud del país, on té una escola mixta per a nens pigmeus i bantús i una llar on viuen 45 nenes pigmees entre 3 i 16 anys, com ha explicat a Calaf.

En l'entrevista, Calaf i Braquehais han parlat sobre la dona i l'educació de les nenes a Àfrica, entre altres temes. “Entre els pigmeus hi ha molta paritat, és absolutament normal veure a un home cuidar dels seus fills, portar-los a l'esquena, rentar la roba, i en un cert sentit la dona té una certa preminencia perquè és la que s'encarrega de l'educació dels seus fills, és una societat més igualitària” ha comentat la religiosa.

“L'educació pot canviar el món i és l'única cosa que canvia les coses a llarg termini”. Victoria Braquehais

La missionera veu en el sistema educatiu una oportunitat per a tirar endavant. Per aquest motiu, explica que “assumim una escola primària, bastant deteriorada, on estudien nens pigmeus i bantús” perquè, segons Braquehais “cal invertir en educació, permetre que una nena pugui acabar l'educació secundària i que tingui el seu títol de mestra o pugui continuar en la universitat significa que aquesta persona no viurà més en la pobresa, això té un impacte meravellós (…) És molt important que es vagi captant la importància de l'educació”.

 

 

Captura RNE

                                                                                                          ESCOLTAR àUDIO

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te