Monsenyor Santos Montoya, nou consiliari de Mans Unides

Santos Montoya és bisbe de Calahorra i La Calçada-Logronyo.

Mans Unides ONG - Salutació del Papa a Monsenyor Santos Montoya

Monsenyor Santos Montoya, bisbe de Calahorra i La Calçada-Logronyo, ha estat nomenat nou consiliari de Mans Unides a la reunió de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal, celebrada el 27 i 28 de juny a Madrid. Santos Montoya substitueix en el càrrec monsenyor Carlos Escribano, arquebisbe de Saragossa, que ha exercit com a consiliari de l'organització des del febrer del 2015.


Monsenyor Santos Montoya. Consilari de l'ONG Mans Unides.

Monsenyor Montoya va néixer el 1966 a La Solana, Ciutat Real. Va ser nomenat bisbe de Calahorra i La Calçada-Logronyo el 12 de gener de 2022.

Els seus antecessors van ser l'actual arquebisbe de Saragossa, Carlos Escribano, i, anteriorment, el cardenal Juan José Omella, que van exercir, tots dos, com a consiliaris de Mans Unides.

Monsenyor Montoya es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma el 1990 i, amb 34 anys, va ser ordenat sacerdot.

El 2012, es va llicenciar en Teologia Dogmàtica per la Universitat Eclesiàstica San Dámaso i el 2020 va obtenir un màster en Discerniment Vocacional a la Universitat Pontifícia Comillas.

Des de Mans Unides, donem la benvinguda a don Santos com a nou consiliari de l'Organització, convençuts que la seva tasca i consell seran fonamentals per dur a terme la nostra tasca de lluita contra la fam i la pobresa.

El 29 de desembre de 2017, es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Madrid, assignant-li la seu titular d'Orta (Horta, Horten-sis), província proconsular que tenia com a seu metropolitana Cartagena. Va rebre l'ordenació episcopal el 17 de febrer del 2018.

A la Conferència Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida.

Acomiadem amb el màxim agraïment a monsenyor Escribano, que, durant vuit anys, ha acompanyat la nostra tasca diària i la nostra preocupació per les persones més empobrides i vulnerables. I ho fem recordant les seves paraules, publicades a la darrera Memòria de Mans Unides. «Els pobres són al centre de la nostra feina. Ells són les perifèries del Senyor. Per ells val la pena tirar endavant tanta feina i fer-ho sempre tan bé com sigui possible...».

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te