A la mort de Benet XVI

El magisteri de Benet XVI ha estat un impuls renovat per a la nostra feina.

Benedicto XVI

Les campanes de les esglésies de tot el món dobleguen a mort. El Papa emèrit Benet XVI, conegut també pel seu nom secular Joseph Aloisius Ratzinger, ha mort als 95 anys.

La notícia, encara que esperada pel delicat estat de salut del Pontífex emèrit, ha causat una gran commoció a tot el món i de manera especial entre els fidels catòlics.


Benet XVI a Roma

Benet XVI va ser el 265è Papa de l'Església fins al febrer del 2013, moment en què, en un fet infreqüent al si de l'Església catòlica, va renunciar al càrrec de Summe Pontífex. Després d'això, es va retirar a viure al monestir Mater Ecclesiae, situat a pocs metres de la Casa de Santa Marta, la residència del Papa Francesc.

Amb la mort de Benet XVI, l'Església perd sens dubte un gran intel·lectual i, sobretot, un gran teòleg. En efecte, Joseph Aloisius Ratzinger va ensenyar teologia durant 25 anys a diferents universitats alemanyes, abans de ser nomenat arquebisbe de Munic. Posteriorment, va ser durant més de dues dècades Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, prèviament a ser designat Papa, posició que va ocupar entre el 2005 i el 2013.

Alhora que ressaltem la gran figura intel·lectual que ha estat Benet XVI, recordem també el seu gran suport als més desafavorits en les constants al·lusions a la Caritat. Exemples d'això són, sobretot, les seves encícliques "Deus Caritas Est" i "Caritas in Veritate".

Mans Unides i Benet XVI

A Mans Unides hem acollit la notícia de la seva mort amb tristesa.


Benet XVI saluda Ana Álvarez de Lara, expresidenta de Mans Unides.

El seu magisteri ha estat un impuls renovat per a la feina que la nostra organització fa des de fa més de 60 anys. Un treball basat en l'autèntica caritat cristiana, entesa com una acció d'amor veritable envers els altres, com a reconeixement de la seva dignitat, i sustentada en la nostra fe en Jesús.

I el mateix Benet XVI, amb motiu del 50è aniversari de la nostra fundació, no va dubtar a reconèixer aquesta «fructuosa» tasca de Mans Unides a favor dels països en vies de desenvolupament.

Tant de bo, davant l'actual crisi econòmica i de pau que amenacen el món sencer, sobretot les persones més vulnerables, tinguem sempre presents els missatges de Benet XVI.

En un temps de carestia global d'aliments, de desgavell financer, de pobreses antigues i noves, de canvis climàtics preocupants, de violències i misèries que obliguen molts a abandonar la seva terra buscant una supervivència menys incerta, de terrorisme sempre amenaçant, de pors creixents davant d'un futur problemàtic, és urgent descobrir novament perspectives capaces de fer renéixer l'esperança. Que totes les terres siguin una terra bona, que acull i fa brollar l'amor, la veritat, la justícia i la pau.

En aquest dia tan trist, és Maria, a qui tantes i tantes vegades s'havia encomanat el Papa emèrit Benet XVI, a qui demanem que continuï cuidant la nostra Església que, avui, s'ha quedat una mica òrfena.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te