La Noche de CADENA 100: Música per combatre la guerra

Mans Unides i La Noche de CADENA 100 unides pels desplaçats de Moçambic.

El 18 de març passat, després de tres anys d'aturada, la música va tornar a omplir de solidaritat el WiZink Center de Madrid de la mà de "La Nit de CADENA100", un concert a benefici de Mans Unides.

Tot i que el tret de sortida del concert es va fer a les vuit del vespre, els artistes van arribar unes hores abans, i des del photocall, van enviar a Mans Unides gran missatge solidari.


"La Noche de CADENA 100", fotografia de Mans Unides.

Pablo López, Antonio Orozco, Ana Mena, Andrés Suárez, Abraham Mateo, Benson Boone, Lukas Graham, Marlon, Álvaro Soler, DePol, Vicco, Birdy i Vanesa Martín van formar l'extraordinari cartell d'artistes que van representar, aquesta nit tan especial , la millor varietat musical nacional i internacional per una bona causa; donar suport als nens desplaçats pel conflicte de Cabo Delgado, a Moçambic.

Durant les gairebé tres hores que va durar el concert, la solidaritat va tornar a fer vibrar un públic entregat que va poder conèixer gràcies a Javi Nieves i Mar Amate, els presentadors de la vetllada, el projecte de Mans Unides que rep el suport de "La Noche de CADENA 100".
 


Públic a la "La Noche de CADENA 100", fotografia de CADENA 100

La música i la solidaritat van abanderar una nit plena d'emoció per frenar la desigualtat i prendre consciència de la realitat dels més vulnerables. «Aquesta nit és molt important» assenyalava Mar Amate a l'equador del concert «des de fa quinze anys en aquesta Noche de CADENA 100 el que fem, les coses importants que fem, les fem precisament per Mans Unides. Cadascú de vosaltres amb la seva entrada ha col·laborat amb un projecte meravellós», concloïa.

«El projecte d'aquest any té un objectiu molt especial: donar educació, suport psicològic i alimentació a centenars de nens que són a Moçambic i que han hagut de fugir per la guerra» afegia Javi Nieves. «Crec que val la pena el suport que aquesta nit estem donant amb Mans Unides a "La Noche de CADENA 100"», acabava.

Tornar als nens desplaçats la il·lusió i la infància

Vanesa Martín va ser una de les artistes que durant el photocall va dedicar unes paraules al projecte que Mans Unides realitza al costat de la Diòcesi de Nacala, el seu soci local.

«Per la tasca que feu tots els esforços són pocs» assenyalava, «en aquest cas aquí estem amb la música perquè, a aquests nens, als quals va dirigit tot el que es recapti, els puguem tornar el somriure, el seu equilibri familiar, la il·lusió i la infància que se'ls ha robat per aquesta guerra tan dura».
 


Nens a Nacala, Mozambic, fotografia de Marta Carreño 

L'objectiu del projecte és facilitar a aquests nens una educació de qualitat a través de la realització d'activitats lúdics esportives (teatre, música, arts plàstiques...) i compaginar-les amb atenció psicològica grupal i individual per ajudar-los a assimilar el trauma per haver deixat tot com més aviat coneixien enrere. Els professionals tracten, a més, d'assegurar la integració d'aquests nens en el nou entorn d'una manera saludable perquè tinguin una infància feliç.
 

Descobreix tots els detalls del projecte aquí

Un cop més, des de Mans Unides volem expressar el nostre immens agraïment a tots els que van fer possible aquesta nit tan especial. "La Noche de CADENA 100" va brillar amb llum pròpia per il·luminar els somnis de centenars de nens desplaçats per la guerra a Moçambic.
 

 

 

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te