Mans Unides estrena la seva nova web d'Educació

L'ONG reforça així la seva aposta per l'Educació per al Desenvolupament (EPD).

Mans Unides ONG - Nova Web Educació (Foto: Ana Luna | Cambodja)

Amb l'objectiu d'oferir el catàleg educatiu d'una manera més clara i ordenada, l'entitat ha redissenyat completament la seva secció d'Educació.

Al nou portal educatiu de l'entitat, els usuaris trobaran activitats i recursos per treballar a classe l'Educació per al Desenvolupament i l'Educació en Valors (EEV) d'una manera pràctica i dinàmica.

L'EPD de Mans Unides, present a l'àmbit de l'educació formal i no formal (als nivells educatius de 3 a 18 anys) i en actiu des del 1991, pretén fer reflexionar sobre els dos grans focus on resideixen les causes de la injustícia mundial: els comportaments individuals, basats en idees i accions contràries a la solidaritat; així com el comportament de les institucions, que conformen les estructures injustes que generen pobresa i exclusió.

Per això, cada any es preparen una sèrie de materials educatius, adreçats al professorat de diverses etapes lectives i, a través d'aquest, a l'alumnat: contes, infografies, activitats i dinàmiques són alguns dels materials que Mans Unides llença anualment.

El departament d'Educació de Mans Unides centra la seva feina en tres línies principals:

MATERIAL EDUCATIU


Il·lustració que encapçala la nova web dEducació de Mans Unides.

Dirigit als nivells acadèmics d'Infantil, Primària i Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius:

  • Contes i històries: fomenten la comprensió lectora i ajuden els nens i les nenes a identificar-se amb els valors representats pels seus protagonistes.
  • Activitats: pensades per a treballar amb la classe els valors que proposem.
  • Vídeos: per donar suport a la feina d'algunes activitats.
  • Altres materials de suport: infografies animades, pòsters, cançons…
  • Acadèmia de Superherois: són una sèrie de recursos educatius per als nivells d'Infantil i Primària, articulats al voltant de la figura de l'autèntic superheroi, que tots i totes podem arribar a ser, si actuem d'acord amb valors que ens permetin pensar en els altres i treballar per un món millor.
  • Recurs educatiu «17 ODS per fer realitat els Drets de les persones»: aquest recurs audiovisual està destinat a facilitar la feina sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seva relació amb els  Drets Humans , ia descobrir els ODS com a eina per millorar la vida de les persones i lluitar contra la desigualtat.

FORMACIÓ DEL PROFESSORAT


Uns professors assisteixen a un curs de Mans Unides.

El seu objectiu és facilitar al professorat recursos per despertar al seu alumnat el sentit crític i el compromís en la construcció d'una societat més igualitària.

A Mans Unides, considerem el professorat com una peça clau a l'hora de formar una ciutadania atenta i implicada en la lluita contra les injustícies presents al nostre món.

Tots els materials estan pensats per treballar-se a les classes, per això t'animem a posar-los en pràctica amb el teu alumnat i a seguir apostant per despertar el seu sentit crític i el seu compromís en la consecució d'una societat més equitativa, on ningú no es quedi enrere.

FESTIVAL DE CLIPMETRATGES


Cartell del Festival de Clipmetratges 2022-2023.

A més d'aquests documents, el Departament d'Educació organitza des de fa més d'una dècada el Festival de Clipmetratges, una activitat que va néixer a la delegació de Barcelona fa prop de 15 anys, i que té el vídeo com a eix fonamental.

Es tracta d'un concurs de curts d'1 minut en què els participants plasmen el seu punt de vista sobre els grans desafiaments a què s'enfronta la humanitat: la fam, la pobresa, el canvi climàtic o la defensa dels drets humans.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te