L'ONG reforça així la seva aposta per l'Educació per al Desenvolupament (EPD).
Amb l'objectiu d'oferir el catàleg educatiu d'una manera més clara i ordenada, l'entitat ha redissenyat completament la seva secció d'Educació.
Al nou portal educatiu de l'entitat, els usuaris trobaran activitats i recursos per treballar a classe l'Educació per al Desenvolupament i l'Educació en Valors (EEV) d'una manera pràctica i dinàmica.
L'EPD de Mans Unides, present a l'àmbit de l'educació formal i no formal (als nivells educatius de 3 a 18 anys) i en actiu des del 1991, pretén fer reflexionar sobre els dos grans focus on resideixen les causes de la injustícia mundial: els comportaments individuals, basats en idees i accions contràries a la solidaritat; així com el comportament de les institucions, que conformen les estructures injustes que generen pobresa i exclusió.
Per això, cada any es preparen una sèrie de materials educatius, adreçats al professorat de diverses etapes lectives i, a través d'aquest, a l'alumnat: contes, infografies, activitats i dinàmiques són alguns dels materials que Mans Unides llença anualment.
El departament d'Educació de Mans Unides centra la seva feina en tres línies principals:
Dirigit als nivells acadèmics d'Infantil, Primària i Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius:
El seu objectiu és facilitar al professorat recursos per despertar al seu alumnat el sentit crític i el compromís en la construcció d'una societat més igualitària.
A Mans Unides, considerem el professorat com una peça clau a l'hora de formar una ciutadania atenta i implicada en la lluita contra les injustícies presents al nostre món.
Tots els materials estan pensats per treballar-se a les classes, per això t'animem a posar-los en pràctica amb el teu alumnat i a seguir apostant per despertar el seu sentit crític i el seu compromís en la consecució d'una societat més equitativa, on ningú no es quedi enrere.
A més d'aquests documents, el Departament d'Educació organitza des de fa més d'una dècada el Festival de Clipmetratges, una activitat que va néixer a la delegació de Barcelona fa prop de 15 anys, i que té el vídeo com a eix fonamental.
Es tracta d'un concurs de curts d'1 minut en què els participants plasmen el seu punt de vista sobre els grans desafiaments a què s'enfronta la humanitat: la fam, la pobresa, el canvi climàtic o la defensa dels drets humans.