Presentem la nostra Memòria de 2020

Roda de premsa de presentació de la Memòria 2020 de Mans Unides

Roda de premsa de presentació de la Memòria 2020 de Mans Unides

Un any marcat per la pandèmia i la desigualtat

 

  • Mans Unides convoca una roda de premsa el 16 de juny a les 10h per a rendir comptes del treball realitzat en 2020; un any marcat per l'impacte de la pandèmia, especialment en les poblacions més empobrides.
  • En l'acte intervindrà la presidenta de l'ONG, Clara Pardo, i tres representants d'organitzacions amb les quals Mans Unides treballa en terreny: Franklin Menezes, dels serveis socials de Calcuta (l'Índia), Pilar Cobreros, directora de l'Hospital Dschang (Camerun) i Pedro Camajá, director de Fundebase (Guatemala).
  • En 2020, Mans Unides va fer costat directament a 2,3 milions de persones en 53 països d'Àfrica, Àsia i Amèrica a través de 506 projectes aprovats per import de 29.129.330 €.
  • L'any passat va aconseguir una especial rellevància la labor d'acció humanitària, amb 172 projectes per valor de 4.884.367 €, dels quals 136 van ser iniciatives relacionades amb l'emergència de la COVID-19 en 36 països.

L'Índia St Ignatius Centri - Foto Mans Unides - Memòria 2020

Dimecres que ve 16 de juny, a les 10:00h, tindrà lloc la roda de premsa de presentació de la Memòria Institucional en la qual Mans Unides rendeix comptes del treball realitzat en 2020 en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la sensibilització; una labor que va estar marcada, irremeiablement, per la pandèmia de COVID-19 i el seu impacte en les poblacions més empobrides.

La roda de premsa podrà ser seguida presencialment i en modalitat en línia a través d'aquest enllaç.

A més de la intervenció de Clara Pardo Gil, presidenta de Mans Unides, que compartirà la informació més significativa de la Memòria 2020, en la roda de premsa intervindran representants de tres organitzacions sòcies de Mans Unides a l'Índia, Camerun i Guatemala:

Franklin Menezes

Sacerdote i director dels serveis socials de Calcuta a l'Índia.

Franklin Menezes - Índia - Memòria 2020 Mans Unides

En la seva exposició parlarà de la greu situació que travessa el país en relació a l'emergència del coronavirus, així com de l'increment del tràfic de persones i el treball infantil i de les estratègies de comunitats i organitzacions davant aquestes realitats.

Pilar Cobreros

Directora de l'Hospital Dschang en Camerun.

Pilar Cobreros - Camerun - Memòria 2020 Mans Unides

Abordarà el treball compartit amb Mans Unides durant l'emergència sanitària pel coronavirus en el país africà i la situació actual de l'accés a les vacunes per part de la població camerunesa.

Pedro Camajá

Director de Fundebase en Guatemala.

Pedro Camajá - Guatemala - Memòria 2020 Mans Unides

Com a indígena maia k’iché i activista defensor de drets humans, parlarà de l'impacte de la pandèmia en un país amb una gran desigualtat estructural, l'absència de l'Estat a l'hora d'enfrontar la crisi i l'augment de la violència i la vulneració de drets, entre altres problemàtiques, i exposarà les estratègies de les comunitats indígenes i organitzacions solidàries per a sobreviure a la pandèmia a través de l'agricultura sostenible i la recuperació de pràctiques ancestrals relacionades amb la salut.

ACCEDIR A LA RODA DE PREMSA

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te