Canvi, conversió i esperança

Amb el lema "Sabem que les coses poden canviar", arriba la Setmana Laudato Si' 2021.

Canvi, conversió i esperança. Setmana Laudato Si' 2021

El 16 de maig de 2020, el Papa Francesc i el Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral van presentar la Setmana Laudato Si' i el subsegüent Any Especial d'Aniversari de la Laudato Si' per celebrar el cinquè aniversari de l'encíclica.

Aprofitant l'èxit de l'edició 2020, aquesta nova edició servirà per mostrar quant han canviat les coses per bé. Serà, a més, un moment per reflexionar sobre el que la pandèmia de la COVID-19 ens ha ensenyat i preparar el futur amb esperança.

En els últims sis anys, l'Església i els catòlics de tot el món han fet importants progressos en el seu camí de conversió ecològica. Sabem que queda molt per fer, però ens alegrem i celebrem tot el que ha passat fins ara.

A Mans Unides hem acceptat la invitació que ens fa el Papa, i ens sumem a aquesta celebració. Estarem "presents" en aquesta setmana al formar part del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, així com per la nostra pertinença a «Enllaça't per la Justícia» (la plataforma espanyola en la qual participem junt amb altres organitzacions catòliques de cooperació) i a CIDSE (l'aliança europea i nord-americana d'organitzacions catòliques de desenvolupament).

Un elenc variat per celebrar i inspirar

Dibujo de Alumera para la Laudato Si' Week 2021

La Setmana Laudato Si' 2021 comptarà amb un variat elenc de líders catòlics de tot el món, així com amb oradors i autors de renom mundial.

A través de diàlegs en viu, la celebració de 10 dies destacarà el gran progrés que els catòlics han fet en portar Laudato Si 'a la vida i inspirarà als fidels de tot el món a planificar noves accions amb vista a la Conferència de les Nacions Unides sobre la Biodiversitat (COP15), la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) i a la pròxima dècada.

El papa Francesc convida a tots els catòlics a participar en aquesta joiosa celebració, que coincideix amb el sisè aniversari (24 de maig) de la data en què va acabar d'escriure l'encíclica.

El tema de la setmana és "perquè sabem que les coses poden canviar" (Laudato Si' 13), i els diàlegs i esdeveniments de la setmana sembraran aquesta esperança a tot el món.

Com funcionarà?

La Setmana Laudato Si' serà una setmana de celebració, acció i testimoni. Replicant el reeixit format de l'edició 2020, el programa tindrà dues branques: la part oficial i els esdeveniments paral·lels descentralitzats.

  • Programa oficial: Tots els esdeveniments seran traduïts simultàniament a l'anglès, espanyol, italià, portuguès, polonès i francès.
  • Esdeveniments paral·lels: A l'igual que en edicions anteriors de la LSW, s'oferirà una plataforma en línia i recursos per facilitar la participació de socis i institucions clau.

La inscripció en els esdeveniments, tant oficials com paral·lels, podrà realitzar-se en aquest enllaç: https://laudatosiweek.org/es/events-es/

La Setmana Laudato Si' 2021 està patrocinada pel Dicasteri Vaticà per al Servei de Desenvolupament Humà Integral i facilitada pel Moviment Catòlic Mundial pel Clima en col·laboració amb RENOVA +, Caritas Internationalis, CIDSE, la Unió Internacional de Superiors Generals, la Unió de Superiors Generals, la Companyia de Jesús, l'Oficina General per a la Justícia, la Pau i la Integritat de la Creació de l'Ordre dels Frares Franciscans, i en associació amb dotzenes de socis catòlics, com Mans Unides.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te