Setmana Laudato Si' 2022

Centenars de milers de catòlics s'uniran del 22 al 29 de maig a desenes d'esdeveniments.

 

La Setmana Laudato Si', l'esdeveniment d'una setmana de durada que marca el setè aniversari de l'encíclica del papa Francesc sobre la cura de la Creació, comptarà amb una sèrie de celebracions globals i converses dinàmiques, sota el tema "Escoltar i caminar junts", i es guiarà per la següent cita de la Laudato Si' del papa Francesc: " Unir a la família humana per a protegir la nostra casa comuna" (LS 13).

Centenars de milers de catòlics s'uniran del 22 al 29 de maig per a celebrar els progressos realitzats per a portar Laudato Si' a la vida i intensificar els seus esforços a través de la Plataforma d'Acció Laudato Si'. Aquesta nova eina està capacitant a les institucions, comunitats i famílies catòliques per a implementar Laudato Si' íntegrament.

Cada dia de la Setmana Laudato Si' presentarà esdeveniments globals, regionals i locals vinculats a un dels set Objectius Laudato Si' i als set sectors de la Plataforma d'Acció Laudato Si’, els quals sustenten el concepte d'ecologia integral. Entre els temes crucials que s'exploraran estaran com els catòlics poden combatre el col·lapse de la biodiversitat; el paper dels combustibles fòssils en els conflictes i la crisi climàtica; i com tots podem abraçar als pobres en la nostra vida quotidiana.

I per primera vegada des de 2016, l'esdeveniment comptarà amb actes presencials, una fita important en els esforços mundials contra la pandèmia de la COVID-19.

El diumenge 22 de maig, el papa Francesc donarà inici a la Setmana Laudato Si’ amb el res dominical de l'Ángelus des de la Plaça Sant Pere de Roma. I a partir d'aquest moment, s'aniran succeint els diferents esdeveniments.

La Setmana Laudato Si' 2022 està patrocinada pel Dicasteri per al Servicio del Desenvolupament Humà Integral del Vaticà i facilitada pel Moviment Laudato Si' en col·laboració amb una sèrie de socis catòlics.

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te