La sostenibilitat, punt de focus per als joves voluntaris de Mans Unides

Coneix les activitats per a joves que farem a diferents llocs d'Espanya.

Campament sostenible Mans Unides-2018- Irene Hernández San Juan

Compromesos amb l'Estratègia de Voluntariat Jove, que tracta d'impulsar la visibilitat i la participació dels voluntaris joves de l'Organització, Mans Unides ha posat en marxa una sèrie d'activitats per a aquest estiu que busquen apropar la sostenibilitat i la solidaritat a les noves generacions.

Campament Sostenible a Castelló: Aprenent a Cuidar la Casa Comuna

Cartell del campament sostenible de Mans Unides 2024

L'estiu començarà amb un inspirador campament sostenible al Mas de Noguera, Castelló, del 3 al 7 de juliol. Uns 30 joves, d'entre 18 i 35 anys, participaran en aquesta experiència que cerca conscienciar sobre la cura del medi ambient i la justícia social.

En un entorn natural, aquests voluntaris se submergiran en activitats que abordaran temes com la pobresa, les desigualtats i els hàbits de vida sostenibles. Comptaran amb la presència de Lucy Urvina, una jove equatoriana, activista i defensora dels drets de l'Amazònia i els seus habitants, que compartirà la seva experiència i els seus coneixements en una trobada que promet ser transformadora.

DescObreIX L'itinerari

Participació en el Jamscout a Sòria: Units per la Justícia Climàtica

D'altra banda, Mans Unides estarà present al Jamscout 2024, el campament nacional del Moviment Scout Catòlic, que se celebrarà del 13 al 21 de juliol a Covaleda, Sòria.

En aquest esdeveniment, que reunirà més de 5.000 joves de tot el país, tindrem un estand com a organització i oferirem un taller sobre justícia climàtica. A més, s'impartirà una xerrada sobre el voluntariat jove de Mans Unides, amb l'esperança d'aconseguir involucrar més de 750 joves a la missió de Mans Unides.

Amb aquestes iniciatives, Mans Unides reafirma una vegada més la seva voluntat d'implicar activament els joves a la seva missió. Les activitats d'estiu no només proporcionaran experiències molt enriquidores per al desenvolupament personal de cada jove, sinó que també enfortiran l'esperit de solidaritat i de compromís social en les noves generacions.

Escola de Voluntariat a Galícia: Compromís amb la Sostenibilitat

L'estiu conclourà amb un campament sostenible a Galícia. Gràcies a l'organització de les delegacions gallegues, farem la cinquena edició de l'Escola de Voluntariat a Galícia, de l'1 al 4 d'agost. Aquest campament sostenible, que tindrà lloc a l'alberg Raiña a Vilasantar, la Corunya, reunirà joves per participar en activitats educatives i pràctiques enfocades a la sostenibilitat.

Aquesta iniciativa té com a objectiu conscienciar els joves voluntaris sobre la força que les nostres accions diàries tenen a la natura i al nostre entorn, fomentant el seu compromís amb la justícia social i el medi ambient.

ConEIX lEs acTIVITATS

 

Amb aquestes iniciatives, Mans Unides reafirma una vegada més la seva voluntat d'implicar activament els joves a la seva missió. Les activitats d'estiu no només proporcionaran experiències molt enriquidores per al desenvolupament personal de cada jove, sinó que també enfortiran l'esperit de solidaritat i de compromís social en les noves generacions.

A més, aquests esdeveniments serveixen d'impuls per facilitar i unir el coneixement entre joves de diferents delegacions, així com possibles activitats, formacions... en què puguin participar com a joves a les seves delegacions o a escala regional o nacional més endavant.

Aquestes trobades han estat fruit d'anys de treball i responen a la demanda dels joves de l'organització per tenir una estratègia definida amb processos i accions clares sobre el voluntariat jove.

Mans Unides fa 65 anys que consciencia contra la fam, la pobresa i la desigualtat, però no ha estat fins a la presidència de Cecilia Pilar Gràcia quan ha començat a promoure's activitats especialment dirigides per involucrar les generacions més joves a l'Organització.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te