Subhasta solidària de CADENA 100 per Mans Unides

CADENA 100 subhasta objectes de 10 grans artistes per a donar suport a un projecte a Kenya.

Subasta de CADENA100 por Manos Unidas

Per segon any consecutiu, la crisi del coronavirus impedirà que se celebri "La Nit de la CADENA 100", un dels esdeveniments més esperats de l'any, que reuneix les veus més rellevants del panorama musical nacional i internacional i que, des de 2009, destina part dels seus beneficis a un projecte al qual dóna suport Mans Unides.

CADENA 100 no es podia quedar amb els braços plegats i per això, aquest any, en el que és més important "contagiar solidaritat per acabar amb la fam", com diu la nostra Campanya d'enguany ha posat en marxa una gran campanya solidària per recaptar fons per a un dels projectes que l'organització té en marxa a Mukuru (Kenya). Una manera de poder seguir ajudant-los i fent-los costat a la gran tasca que fan en un dels grans suburbis de Nairobi.

Comença la subhasta solidària de CADENA 100

Des d'aquest dimecres 7 des de les 10h i fins a les 13h del pròxim dissabte 17 d'abril, CADENA 100 llança una gran subhasta en col·laboració amb Catawiki que estarà disponible a cadena100.es, en la qual es podrà licitar per objectes personals d'alguns dels artistes més volguts pels oïdors de l'emissora.

 

Subasta solidaria de CADENA 100 a beneficio de Manos Unidas

La guitarra de Pablo Alborán, una caixa de pintures de Vanesa Martín, una làmina dibuixada de Fito Cabrales, un LP signat de Ed Sheeran, unes aquarel·les d'Alejandro Sanz, quatre quadres de Manolo García, les jaquetes de David Otero i d'Ana Guerra, el llibre de “El Poder de l'Ara” de Melendi i el vestit d'Ana Torroja seran els objectes amb els quals els artistes posaran aquest granet de sorra en aquesta subhasta benèfica.

Tot el que vagi ocorrent, i els detalls dels objectes pels quals més s'està licitant s'anirà coneixent al llarg d'aquests dies en l'antena i a cadena100.es.

 

El projecte: Mans Unides amb CADENA 100 per la integració social i laboral a Mukuru

Mukuru Promotion Centre. Foto Marta Carreño/Manos Unidas en Kenia

L'any passat, Javi Nieves i Mar Amate viatjaven a Mukuru (Kenya) per a conèixer de primera mà la realitat que es viu en un dels suburbis més pobres de Nairobi. Mukuru ha anat expandint-se, sense ordre ni concert, al llarg del riu Ngongo fins a convertir-se en un immens paisatge d'infrahabitatges construïts, bàsicament, amb fang, llautó i uralita, en les quals s'amunteguen centenars de milers de persones que arriben allí fugint d'un futur incert, de la fam, de la pobresa i dels conflictes.

Sister Mary en el Slum de Mukru. Foto Marta Carreño/Manos Unidas en Kenia

A Mukuru porten dècades treballant, amb suport de Mans Unides, les germanes de la Caritat. El seu principal objectiu és aconseguir, a través de l'educació i del Centre de Promoció de Mukuru que elles mateixes van fundar, que els carrers deixin de ser el lloc en el qual els somnis d'infància de milers de nens i nenes es topen de cara amb la realitat de la droga, la violència i la prostitució. Les germanes tracten de donar resposta a dues situacions que afecten la població jove: la falta d'escolarització i l'estigma dels nens amb discapacitats físiques i mentals.

“El Centre de Promoció ha crescut sense parar fins a constituir-se en un projecte d'atenció i desenvolupament modèlic en aquesta zona, amb el qual a més s'ha facilitat la vida de milers de nens, joves i adults, que, sense aquest suport, no tindrien l'oportunitat de sortir de la pobresa”, explica Inés Pan de Soraluce, coordinadora de projectes de Mans Unides a Kenya.

Cadena 100 y Manos Unidas por Mukuru. Foto:Marta Carreño/Manos Unidas en Kenia

Com la demanda és gran i les aules s'han quedat petites, el projecte que donaran suport a les persones que col·laborin en aquesta subhasta solidària, permetrà ampliar les instal·lacions de l'escola de restauració i el centre de tractament per a nens amb discapacitat amb aules de teràpia i rehabilitació.

Per a Clara Pardo, presidenta de Mans Unides, “aquesta subhasta és una gran ocasió no sols per a donar a conèixer el treball que fem des de fa 62 anys, sinó per a fer arribar el nostre missatge de solidaritat i compromís a moltes persones a les quals, d'una altra manera, potser no arribaríem. Agraïm enormement la generosa implicació de tots els que han posat el seu granet de sorra perquè el que s'aconsegueixi en aquesta subhasta arribi a milers de quilòmetres convertit en educació i oportunitats”.

 

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te