Ajuda mèdica d'emergència a Haití

Continuem atenent les necessitats extremes provocades pel terratrèmol.

Des del 14 d'agost fins ara, Mans Unides ha aprovat 4 projectes per un import de 342.546 euros per tal de donar resposta a les necessitats urgents de la població més afectada pel terratrèmol d'Haití.

El passat mes d'agost, Haití es va veure afectat per una nova catàstrofe humanitària: un terratrèmol de magnitud 7,2 en l'escala de Richter l'epicentre es va localitzar a la regió sud de país. Ara com ara, el recompte de víctimes puja a 2.300 morts, 12.700 ferits, centenars de desapareguts i més de 600.000 famílies que s'han quedat sense habitatge. Nombrosos edificis com escoles, hospitals, habitatges, carreteres i ponts es van esfondrar. Els pocs hospitals que van quedar en peu estan amuntegats i compten amb molt pocs subministraments i personal mèdic.

Les persones supervivents es troben la majoria sense sostre on aixoplugar-se i vivint entre la runa sense aigua potable ni menjar, a l'espera de rebre assistència. Aquest desastre va arribar en un moment de crisi aguda a Haití, on se segueix vivint un moment de gran turbulència després de l'assassinat al juliol del seu president, Jovenel Moïse, i en un clima de màxima inseguretat pels atacs continuats a la població, per part de bandes armades incontrolades.

Assistència humanitària per a la població afectada pel terratrèmol del 14 d'agost al sud d'Haití.

Per als nens i adolescents no hi ha hagut un retorn a les classes al setembre després de tants mesos de no poder assistir per causa de la COVID-19. Això els ha privat d'un dels pocs llocs on mantenir-se segurs, així com dels serveis que els proporcionaven les escoles com els programes d'alimentació i d'atenció mèdica. En el sector de la salut, molts centres d'atenció mèdica han quedat destruïts o greument deteriorats, brindant-la atenció mèdica en molts casos en carpes provisionals a les quals els falten mitjans, medicines i personal mèdic.

Aquest nou projecte aprovat per Mans Unides, de 5 mesos de durada, prioritza l'adquisició i distribució de medicaments i subministraments mèdics tant a hospitals com a centres sanitaris de la zona afectada, que segueixen atenent els ferits, molts dels quals necessiten un seguiment continu per evitar complicacions. Així mateix, es distribuirà aigua i aliments i es donarà suport psicològic i social gràcies al desplaçament d'equips mèdics i socials.

Assistència humanitària per a la població afectada pel terratrèmol del 14 d'agost al sud d'Haití.

L'organització local, Nuestros Pequeños Hermanos (NPH), amb qui Mans Unides porta col·laborant molts anys en diversos projectes, va sol·licitar aquest ajut urgent per atendre els damnificats pel terratrèmol. Es tracta d'un soci de referència en el sector mèdic d'Haití, tant per a les autoritats locals com per a les organitzacions internacionals amb presència al país.

NPH ja té experiència en catàstrofes com terratrèmols, huracans i epidèmies com el còlera, o la COVID-19, problemàtiques que castiguen el país sencer i dificulten encara més les possibilitats de desenvolupament. Aquesta contrapart sap bé com actuar en aquests casos i disposa d'equips tècnics i professionals sanitaris capaços de dissenyar ràpidament un pla d'ajuda d'emergència per subministrar els materials necessaris allà on es requereixin i per desplaçar els seus equips mèdics al més aviat possible.

Assistència humanitària per a la població afectada pel terratrèmol del 14 d'agost al sud d'Haití.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te