Impulsem un projecte de suport a 500 persones a Síria

Servirà per reforçar les capacitats del soci local i mantenir les famílies.

Testimoni del germà Georges Sabé, marista blau a Síria

El 6 de febrer passat, un fort terratrèmol va afectar greument la zona sud de Turquia i el nord de la veïna Síria.

A la ciutat siriana d'Alep, el nombre de morts es compta per milers i les destrosses són incalculables. En no haver pogut desenrunar molts dels edificis derruïts, es tem que el nombre de morts augmenti de manera significativa.

Dues setmanes després del sisme, i amb les operacions de rescat suspeses en la seva pràctica totalitat, moltes persones encara són als carrers sota les gèlides temperatures de l'hivern.

Georges Sabé, marista blau a Síria: «Dilluns 20 de febrer, la terra va tornar a tremolar fortament, ja que hi va haver un terratrèmol de 6,3 a Antioquia, a 80 km d'Alep. Va ser una cosa que va suscitar molta por a la gent. Tots van sortir als carrers i nosaltres vam obrir les portes de nit per rebre tota la gent possible: gent gran, joves, malalts... fins a gairebé 700 persones. Algunes van dormir compartint matalàs, altres a terra, altres en cadires. Va ser una nit molt dura, ja que la por està prenent possessió al cor ia la ment de la gent i dels nens. Segur que la vostra pregària i la vostra amistat ens ajuden a servir millor la gent».

Comedor Social de Emergencia en Alepo (Siria)
Menjador social d'emergència a Alep (Síria)

Només produir-se el terratrèmol, el nostre soci local, els germans Maristas Azules de Alep van obrir les portes de les seves instal·lacions per socórrer les persones que s'havien quedat sense recer.

En poc temps, van arribar a tenir acollides més de mil persones. Amb les seves modestes capacitats, van distribuir entrepans i algunes mantes per passar-hi les primeres nits.

A dia d'avui, els Maristes Blaus acullen gairebé 100 famílies, cosa que suposen més de 500 persones que necessiten que se'ls proporcionin matalassos, mantes, llet i bolquers per als nadons i menjar diari.

Per afrontar aquesta iniciativa, els Maristes han comptat amb el suport de Mans Unides.
 

Al cap de pocs dies del sisme, la nostra entitat ja estava col·laborant amb els nostres socis locals a Síria.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te