Enviem a Síria els primers 40.000 € d'ajuda d'emergència pel terratrèmol

Es repartiran aliments entre les famílies vulnerables afectades pel sisme.

Vídeo sobre el projecte d'emergència a Síria

Després del devastador terratrèmol, amb epicentre al sud de Turquia, que va tenir lloc dilluns a la matinada 6 de febrer, i que ha deixat milers de morts, ferits i desapareguts al sud del país i al nord de la veïna Síria, Mans Unides ha estat en contacte directe i permanent amb els seus socis locals a Alep, una de les ciutats sirianes més castigades pel sisme.

Alep, que actualment té una població d'entre 1.5 i 2 milions de persones, és una ciutat intensament castigada per una guerra civil que ha durat gairebé 12 anys i per una postguerra perllongada en el temps per les sancions internacionals.

Destrucción causado por el terremoto en Alepo (Siria). Foto: Hope/Manos Unidas
Destrucció causada pel terratrèmol a Alep (Síria). Foto: Hope/Mans Unides

Des d'allà, Mans Unides rep diàriament notícies de l'augment incessant el nombre de morts i ferits a causa del sisme, i dels danys incalculables a uns edificis i infraestructures greument deteriorats per la guerra.

El fred de l'hivern i la situació econòmica terrible que travessen els alepins fa que les necessitats d'aquestes persones siguin molt grans. Són nombroses les famílies que, ara mateix, estan al límit, assenyalen des de l'ONG Christian Hope Center (HOPE), un dels socis locals amb què treballem.

Reparto de comida entre las víctimas del terremoto en Alepo (Siria). Foto: Hope/Manos Unidas
Repartiment de menjar entre les víctimes del terratrèmol a Alep (Síria). Foto: Hope/Mans Unides

El terratrèmol, que va tenir lloc a la nit, mentre les famílies d'Alep dormien amuntegades a cases semiderruïdes per la guerra, ha sepultat llars senceres, provocant la fugida espantada de milers de persones sota la pluja i un intens fred. Moltes d'aquestes persones es van refugiar a mesquites, esglésies i diversos centres.

«Unes 15 esglésies i organitzacions relacionades amb l'Església han acollit a les seves instal·lacions gairebé 4.000 persones, que es refugien sota el sostre», asseguren des d'HOPE. La primera resposta després del terratrèmol va ser proveir les víctimes amb menjar, matalassos i mantes. «Però, ara, passat aquest primer moment, aquestes persones enfronten una situació calamitosa en què moltes famílies no tenen casa i gran part de la població no té com alimentar-se ni escalfar-se», expliquen des de la contrapart de Mans Unides.


Aprovisionament de matalassos per a les persones refugiades després del terratrèmol a Alep (Síria). Foto: Hope/Mans Unides

HOPE ha sol·licitat la col·laboració de Mans Unides per comprar i repartir 800 paneres de menjar que permetran que aquestes famílies s'alimentin durant 3 o 4 setmanes. Les cistelles es repartiran, amb l'ajuda dels voluntaris i dels escoltes d'HOPE, entre les famílies vulnerables més afectades pel terratrèmol i amb menys possibilitats.

L'import del projecte són 40.500 euros i el nombre de beneficiaris directes, 5.400.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te