«És un privilegi contribuir a la tasca de Mans Unides»

Emocionants testimonis de les delegades de Jerez i Tarragona.

Imatge de Javier Mármol (Mans Unids) - Petit a Senegal

La grandesa de servir els més desafavorits

Testimoni d'Elisa Montes, delegada de Manos Unidas Jerez.


Elisa Montes, delegada de Manos Unidas Jerez. | Imatge: Mans Unides.

Recentment vaig rebre l'encàrrec de presidir la delegació de Mans Unides de la Diòcesi d'Asidònia-Jerez i, amb una barreja d'alegria i temor a la novetat, vaig emprendre un camí que, en aquests pocs mesos, m'ha anat descobrint la grandesa de servir els més desafavorits del nostre món. No em canso de repetir que, a la feina pels altres, sempre es rep molt més del que es dóna.

Quan aprofundim en les causes de la fam i la pobresa, el primer sentiment que ens envaeix és la vergonya i una certa sensació de fracàs d'aquest món nostre tan ple i tan sobrat de béns. Però, un cop superat aquest primer impacte, des del nostre cor sorgeix aquesta necessitat imperiosa de fer alguna cosa.

I quina cosa més gran, tinc el privilegi de poder contribuir des de la meva diòcesi a la tasca meravellosa de Mans Unides. Perquè tots els voluntaris i col·laboradors tenim ànima missionera i acompanyem amb la nostra pregària i el nostre temps els desafavorits i els qui treballen pel seu benestar. Fins a aquests racons del món no arribaran els nostres peus ni les nostres mans, però sí els nostres cors.

Agraeixo al Senyor que m'hagi portat a Mans Unides ia totes les voluntàries i voluntaris que mantenen encesa la llum de la fe i de la unitat amb els germans que ens esperen. Units a la pregària, seguim caminant en aquest ideal de transformar el món.
 

L'orgull de pertànyer a Mans Unides

Testimoni de Dolors Segura, delegada de Mans Unides Tarragona.


Dolors Segura, delegada de Mans Unides Tarragona | Imatge: Mans Unides..

Fa tres anys em vaig incorporar com a voluntària de Mans Unides a la Delegació de Tarragona, on des del primer moment em vaig sentir molt ben acollida. Vaig començar com a responsable de la Marxa de la Solidaritat, una activitat molt consolidada i que mobilitza cada any centenars de joves de la ciutat.

Participar a les jornades de formació a l'Escorial em va permetre conèixer millor Mans Unides i en aquell moment vaig pensar que era a l'organització on volia estar, amb uns objectius i valors cristians amb què em sento totalment alineada i que em fan sentir orgullosa de pertànyer a l'Organització.

El compromís i la dedicació de l'equip de voluntàries i voluntaris de la delegació, i saber que amb la nostra feina podem ajudar que persones de països del Sud portin una vida digna, ha estat clau per comprometre'm en aquesta nova etapa com a delegada i donar continuïtat a la gran feina que s'ha fet fins ara.
 

Ho assumeixo amb responsabilitat, respecte, vocació de servei i molta il·lusió per seguir aquest camí per frenar la desigualtat, i amb el convenciment que un món millor és possible”.

Article publicat originalment al número 221 de la revista oficial de Mans Unides.
Fes clic aquí per accedir-hi.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te