L'OMS aprova la primera vacuna per combatre la malària a l'Àfrica Subsahariana.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar ahir en un comunicat que, dos anys després de la posada en marxa d'un programa experimental amb el qual, des de 2019, s'ha vacunat més de 800 000 nens a Ghana, Kenya i Malawi, es troba en disposició d'administrar, de manera generalitzada, la vacuna antipalúdica RTS, S / AS01 a la població infantil de l'Àfrica Subsahariana i d'altres regions on la transmissió del paràsit Plasmodium falciparum.
La malària és la primera causa de malaltia de nens menors de cinc anys a l'Àfrica Subsahariana i cada any, es cobra la vida de més de 260 000 nens en aquesta regió del món. En aquest sentit, el doctor Matshidiso Moeti, director de l'Oficina Regional de l'OMS per a l'Àfrica, va assenyalar: «Durant dècades, el paludisme ha assotat l'Àfrica Subsahariana, causant un enorme patiment a les persones. Fa molt de temps que esperàvem disposar d'una vacuna antipalúdica eficaç i, per primera vegada, es recomana l'ús generalitzat d'una vacuna. La recomanació que es fa avui infon un raig d'esperança al continent més afectat per la malaltia, i esperem protegir del paludisme a molts més nens, que podran créixer amb salut fins a l'edat adulta».
A Mans Unides vam rebre amb gran alegria una notícia que el món sencer feia anys que esperava. La nostra organització treballa des de fa dècades per millorar les condicions sanitàries de persones que viuen en contextos vulnerables. La construcció de centres de salut, d'hospitals, l'aportació d'equipament mèdic i la dotació de recursos, han estat els emblemes amb els quals s'han combatut i es combaten les deficiències i escassetat sanitària d'aquelles regions més pobres del globus.
A l'Àfrica, un dels territoris més perjudicats per la malaltia de la malària, ens esforcem a combatre aquesta i altres malalties, encara que som conscients que el treball al continent africà presenta grans dificultats per la manca d'infraestructures, la manca d'equipament i l'escassetat de recursos sanitaris. No obstant això, aquests factors han estat el motor de l'organització per millorar la qualitat i les condicions de vida en llocs de continent, com Malawi o Costa d'Ivori.
Llegeix més sobre el nostre treball per combatre la malària.