Viatgem a República Dominicana amb CADENA100

Acompanyem Javi Nieves i Mar Amate en un viatge al cor de la infància.

Javi Nieves y mar Amate (CADENA100) en República Dominicana. Foto: Manos Unidas/Marta Carreño

Fa uns dies vam viatjar a República Dominicana, gràcies a la col·laboració d'Air Europa. Va ser un d'aquells viatges llampec, amb què, després d'una llarga pandèmia, vam reprendre el costum de desplaçar-nos, ni tan sols per 48 hores, per visitar el projecte que, cada any, recolza CADENA 100.

Com és habitual, ens van acompanyar en el viatge Javi Nieves i Mar Amate, presentadors del magazine estrella de l'emissora «Buenos Días, Javi y Mar». El nostre destí, el projecte d'atenció a la infància i la joventut que duem a terme juntament amb la Fundació La Merced -soci de Mans Unides al país- al batey de Bienvenido, a Santo Domingo Oeste.

CADENA 100 en República Dominicana. Foto: Manos Unidas/Marta Carreño
CADENA 100 a República Dominicana. Foto: Mans Unides/Marta Carreño

Els batey són nuclis de població que originàriament van créixer al voltant de les plantacions de canya de sucre, caracteritzats —llavors i ara— per la marginalitat i la pobresa. Al batey Bienvneido, que ja ha quedat completament integrat a la zona urbana del Gran Santo Domingo, habita tant població dominicana com migrants haitians, la meitat dels quals resideixen al país de forma il·legal.

Una niña en el batey Bienvenido. Santo Domingo. Foto: Manos Unidas/Marta Carreño
Una nena al batey Bienvenido. Santo Domingo. Foto:Mans Unides/Marta Carreño

Un centre de suport a la infància

La joventut és una de les principals característiques del batey Bienvenido. La majoria dels seus habitants encara no han complert els 18 anys. Gairebé tots estan escolaritzats, però encara hi ha un 7,7 % d'aquests nens que no van a l'escola, molts d'ells són d'origen haitià.

La Fundació la Merced i Mans Unides han posat el focus en aquest sector de la població. En els més vulnerables, en què corren més regs de caure a les xarxes del treball infantil, de la droga o de la prostitució. El centre ERA (Espai per Recrear-se i Aprendre) ens va obrir les portes a un món màgic, on la màgia consisteix en esforç, feina i dedicació. Un món pensat i creat pels més petits. Un espai on els infants reben formació, atenció mèdica i alimentació, en un entorn segur. Un lloc on Javi Nieves i Mar Amate van tornar a ser aquests nens que mai han deixat enrere.

T'ho expliquem en aquest vídeo…

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te