X edició de les "24 hores"

Gairebé 2.800 fotos, de 56 països, donant llum per un món millor

Fa una setmana tenia lloc la X edició de les “24 hores” de Mans Unides, que va comptar amb la participació de 56 països i 45 províncies a Espanya, i amb què es va “il·luminar” el món gràcies a les gairebé 2.800 fotos pujades pels participants.

Mans Unides començava, fa una setmana, la desena edició de les seves “24 hores” obrint la pujada interactiva de fotos per a “Enceneu la flama”, i el mapamundi que albergava la pàgina web de l'acció passava d'estar fosc a tenir llum: poc a poc, centenars de persones de tot el món van anar “encendre el seu compromís” i aportant les seves fotos per formar un halo de llum i solidaritat de Nord a Sud. Perquè aquesta acció global de desenvolupament, creada el 2013, va néixer amb aquest objectiu: unir persones, pobles, països i, sota el signe de l'amor i la solidaritat, fer-nos sentir una família amb el mateix somni: un món millor i més just per a tothom .

En 24 hores, aquesta desena edició, va comptar amb la participació de 56 països que es van unir amb un total de 2.770 fotos, rècord de participació. A Espanya, es van unir persones de 45 províncies, a través de les 72 delegacions de l'organització, o de manera particular (VEURE GALERIES DE FOTOS). 

Una edició que ha comptat, també, amb la participació de cares conegudes, com el periodista Quico Taronjí, ambaixador de Mans Unides, Daniel del Toro, cuiner, comunicador gastronòmic i exconcursant de Masterchef 4 o Eva Moral, medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, campiona d'Europa 2021 i tercera al Campionat del Món 2021.

Fotos i paraules plenes de sentit

Una edició que va començar amb una Eucaristia, per a Espanya i el món, retransmesa pel canal YouTube de l'organització, des de l'església conventual de Sant Francesc, a Santiago de Compostel·la, i on el bisbe auxiliar de la ciutat, D. Francisco José Prieto, pronunciava unes significatives paraules durant la seva homilIa: “Que aquestes 24 hores -jo gosaria dir com utilitzem sovint l'expressió-, no siguin només ara, siguin 24/7. Cada hora del dia, cada dia de la setmana, cada setmana del mes i cada mes de l'any. El compromís és un camí, és un itinerari que vivim dia a dia. És un compromís en què les mans unides no s'entrellacen en ocasions, sinó de manera constant i permanent. Tants germans nostres, que són a les ribes ia les perifèries, esperen que estenem la mà perquè en veure'l ens sentim compromesos (…) Construïm amb Mans Unides comunitats de vida i de béns, perquè la vida es comparteix, no estem per sobreviure. Estem per procurar dignitat. I, amb la poca cosa que tenim, donem als que no tenen res (…) Perquè és tasca de tots, no allò de “que altres ho facin”.

Paraules que la seva unien a les desenes de testimonis enviats pels socis locals de l'Organització als països on dóna suport a projectes de desenvolupament, i que s'han recollit (i es continuen recollint) en un punt especial de la web de la iniciativa.
 

  • "L'acció de “Enceneu la flama”, a través d'espelmes enceses, ha continuat sent símbol d'esperança i alegria per a tants nens i adults pobres que són ajudats per la generositat de Mans Unides i com a tals, sempre l'acullen amb gran alegria i agraïment en els seus cors, ja que això també és un senyal que els qui els ajuden sempre hi estan pensant, fins i tot quan són lluny” (el Camerun).
  • “Aquesta acció ens ajuda a adonar-nos que no sóc jo només al meu propi lloc encenent una sola flama, sinó que som centenars i milers a tot el món encenent una flama simultàniament que ens porta a experimentar alegria i força, i l'esperança es converteix en una resolució que vencerem” (Índia).
  • “Fa un any enrere, amb la meva família vam encendre la flama de l'esperança, aquest any, novament la meva família se suma a aquesta campanya, i ens sentim molt feliços, per a nosaltres vol dir una esperança de vida, un renéixer, per això esperem amb il·lusió aquesta iniciativa any rere any” (Bolívia).

Mans Unides tanca la X edició de les “24 hores” amb sentiments d'alegria i agraïment, per haver aconseguit l'objectiu de la iniciativa, i amb un sentiment de responsabilitat, per continuar treballant sense parar per totes i cadascuna de les persones que han demostrat el suport a aquesta acció ia l'organització. Gràcies a tots els que l'han fet possible!

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te