Canvi Climàtic

El canvi climàtic i la crisi ecològica, els grans reptes

El canvi climàtic és un tema que es situa al debat actual, però sabem de què tracta? com ens afecta? quines són les conseqüències pel futur?

El canvi climàtic és l'alteració del clima i les temperatures de la terra, principalment afecta els ecosistemes, tots els canvis directament o indirectament són producidor per activitat humana. Les conseqüències immediates són repercussions nocives en per al medi ambient i els sistemes productiu.

El canvi climàtic ens afecta a tots. L'impacte potencial és enorme, principalment repercuteix en la manca d'aigua potable, canvis en les condicions per a la producció d'aliments i l'augment de fenòmens naturals com inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor. És un fenomen ambiental de profundes conseqüències econòmiques i socials, però, els països més pobres estan pitjor preparats per enfrontar els canvis, indubtablement patiran les pitjors conseqüències.

El canvi climàtic i la creixent "crisi ecològica", juntament amb la pobresa i la desigualtat, són els principals reptes de la nostra era a nivell ambiental, social i econòmic. Per fer-hi front hem d'acabar amb l'actual paradigma de creixement i desenvolupament basat en sistemes econòmics, socials i polítics desiguals en l'accés i distribució dels recursos naturals que contemplen violacions dels drets humans, la degradació mediambiental i conflictes socials.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te