Mans Unides es compromet a campanyes sobre la conscienciació del canvi climàtic. Aquest compromís social en el canvi per un model de vida sostenible vincula canvi climàtic, desenvolupament sostenible i justícia social. Es fa necessari un canvi profund, tant en política com a escala ciutadana.
La campanya "Canvia pel planeta" té com a objectiu promoure formes de vida sostenibles i reflexionar en el marc sobre justícia social de CIDSE i les seves organitzacions adscrites com Mans Unides.
A partir de la COP21, es té la certesa que canviant els estils de vida pot pressionar els governs. Aquesta proposta pretén que les persones adoptem hàbits de vida sostenibles, com la reducció de l'ús d'energia i un consum d'aliments ecològics respectuosos amb el medi ambient.
La iniciativa inclou consumir aliments locals que hagin estat produïts de manera sostenible i que tinguin un mínim impacte mediambiental, fent que al seu torn, els productors poden guanyar un suport digne, respectant els drets humans. Es promou a més, la conscienciació sobre la cadena de producció alimentària.
L'objectiu d'Aliança pel Clima és sensibilitzar la societat espanyola de la importància d'arribar a l'acord climàtic que es necessita per evitar els impactes ecològics i socials.
Aliança pel Clima en què Mans Unides està inclosa, representen al moviment ecologista, sindical, de cooperació al desenvolupament, ciència i investigació i consumidors. Totes elles tenen en comú la convicció que el canvi climàtic és un dels majors reptes als quals l'ésser humà s'enfronta i que és urgent actuar per frenar el seu impacte.
Aliança pel Clima exigeix de forma urgent la transició cap a un model energètic renovable, eficient, sostenible i just. A més, recorda que el canvi climàtic està directament relacionat amb l'actual model energètic basat en els combustibles fòssils, com carbó, petroli i gas, la crema allibera a l'atmosfera CO₂, el principal dels gasos d'efecte hivernacle (GEH).
Per aconseguir aquest canvi de model energètic, Aliança pel Clima considera imprescindible mantenir el màxim nivell d'ambició en la reducció d'emissions en l'àmbit mundial per al 2050 que ens encamini cap a un escenari global de zero emissions. En tots els sectors (indústria, energia, transport, agricultura, edificació o gestió de residus) és urgent posar en marxa mesures per reduir les emissions, i tots els països han de fer esforços per a la mitigació.
La campanya "Desenvolupament i Justícia Climàtica" ha estat contínua des de mitjans del 2009 fins a l'actualitat i es coordina amb la nostra activitat i treball en xarxa.
En l'àmbit internacional, els objectius són aconseguir un acord global, just, ambiciós i jurídicament vinculant per a tots els països, que contempli reduccions importants d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i recursos suficients per part dels països occidentals per finançar els processos de mitigació i adaptació al canvi climàtic en els països més afectats.
Des d'aquesta perspectiva, el canvi climàtic genera una "Injustícia climàtica": mentre els països i les societats més riques i contaminants viuen amb ostentositat, fan un ús irresponsable dels recursos naturals i són els que tenen els mitjans per afrontar les circumstàncies de l'escalfament global; són els països més pobres, amb menys recursos econòmics i tecnològics per afrontar la situació, els que més pateixen les conseqüències.