Evidències del dany ambiental

Les evidències del dany ambiental són mesurables científicament

Les evidències del dany ambiental i del canvi climàtic són mesurables científicament en totes les parts del planeta. Afecten tant a les persones com al medi ambient, la qual cosa provocarà canvis dràstics i repercussions irreversibles.

Les evidències del dany ambiental es destaquen...

  • L'atmosfera conté més diòxid de carboni. El CO2 és el principal gas responsable del canvi climàtic, la seva concentració a l'atmosfera ha augmentat de 278 parts per milió, abans de l'era industrial, a 379 ppm.
  • El món industrialitzat ha augmentat un 30% la concentració de gasos de l'efecte hivernacle des del segle passat.
  • Estrès hídric. Des dels anys 70 s'han observat en moltes regions sequeres més intenses i perllongades, especialment al Sahel, el Mediterrani, Àfrica meridional i parts d'Àsia meridional.
  • La fosa de glaceres i plaques de gel, respectivament ha creat que també es produeixo l'augment del nivell del mar. Es calcula que al segle XX l'augment total va ser de 0.17 metres.
  • L'Àrtic s'escalfa. L'extensió mitjana anual del gel de l'Oceà Àrtic es va reduir en 2,7% per decenni, el gel marí disminueix en general a l'estiu en un 7,4%. Les glaceres de muntanya i la coberta de neu han disminuït en ambdós hemisferis.
  • Augment dels fenòmens climatològics. El canvi de la temperatura de la terra gneerar que la intensitat de fenòmens meterologicos es transformin, les pluges i tempestes duren més del que és habitual, igual que les nevades i les ones de calor. Les zones humides s'han tornat més humides, i les zones seques s'arriben a ser gairebé desèrtiques.
  • S'estima que la temperatura mitjana mundial podria augmentar entre 1º i 6º en aquest segle i les pluges disminuir a gairebé la meitat.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te