Cimera de la Terra

La Cimera de la Terra reuneix països de tot el món pel medi ambient

La Cimera de la Terra va reunir en 1992 a Rio de Janeiro a representants de tots els països del món per a tractar temes relacionats amb el medi ambient, salut, residus, biodiversitat i desenvolupament sostenible del planeta, així com del canvi climàtic.

La Cimera de la Terra és l'expressió que s'utilitza per a denominar les Conferències de Nacions Unides sobre el Medi ambient i el Desenvolupament (CNUCED), un tipus excepcional de trobada internacional entre caps d'estat de tots els països del món que busca aconseguir acords sobre el medi ambient, desenvolupament, canvi climàtic, biodiversitat i altres temes relacionats.

La ciutat de Rio de Janeiro va ser la seu de la CNUCED realitzada del 3 al 14 de juny de 1992, també coneguda com a Rio-92.

Aquesta conferència global va reunir representants de 179 països entre polítics, diplomàtics, científics, periodistes i més de 400 representants d'ONG's, en un esforç massiu per reconciliar l'impacte de les activitats socioeconòmiques humanes amb el medi ambient.

La Cimera de la Terra té en compte les qüestions relacionades amb la salut, l'habitatge, la contaminació de l'aire, la gestió de les mars, boscos i muntanyes, la desertificació, la gestió dels recursos hídrics i el sanejament, la gestió de l'agricultura, la gestió de residus.

Va convidar als ciutadans a "establir les bases d'un món de prosperitat, pau i sostenibilitat", incloent-hi en l'ordre del dia punts com ara:

  1. L'enfortiment dels compromisos polítics en favor del desenvolupament sustentable.
  2. El balanç dels avanços i les dificultats vinculats a la seva implementació.
  3. Una economia ecològica amb vista a la sostenibilitat i l'erradicació de la pobresa.
  4. La creació d'un marc institucional per al desenvolupament sustentable.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te